Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Hyundai zonnepanelen

De Tier-1 klasse onder de zonnepanelen

U kent Hyundai waarschijnlijk wel van de auto’s die ze produceren. In 2005 is het Zuid-Koreaanse merk echter ook de markt van zonne-energie opgegaan met Hyundai Solar. En dat doen ze goed. Hyundai produceert zonnepanelen van kwaliteit. Sterker nog, Hyundai zonnepanelen behoren tot Tier-1 zonnepanelen, wat betekent dat ze horen bij de top 2% van zonnepanelen.

Bij Hyundai hebben ze ervaring, weten ze hoe ze kwaliteit moeten leveren en investeren ze in onderzoek en ontwikkeling. En dat waarderen we bij Zonnemarkt. Op deze pagina geven we u meer informatie over Hyundai en leggen we graag uit waarom de zonnepanelen van Hyundai van hoge kwaliteit zijn.

Kenmerken zonnepanelen van Hyundai

Hyundai promoot op dit moment verschillende soorten zonnepanelen op de markt: MF, OF, HG-series en DG-series.

 • Hyundai HG-series: De HG-serie zonnepanelen zijn de zonnepanelen van Hyundai waar wij het liefst mee werken. Het zijn zogenaamde ‘shingled’ zonnepanelen met een wattpiek van 435 watt en zijn 189,9 x 109,6 x 3 cm. Deze zonnepanelen hebben 25 jaar opwek- en productgarantie.
 • Hyundai MF: volledig zwarte zonnepanelen die ook bij weinig zonlicht nog veel zonne-energie opwekken. De zonnepanelen hebben een wattpiek van 440 watt en komen met 30 jaar product- en opwekgarantie. De MF-zonnepanelen hebben een formaat van 172,2 x 113,4 x 3 cm.
 • Hyundai OF: De OF-zonnepanelen zijn vergelijkbaar met de MF-serie. Ook de OF-zonnepanelen zijn namelijk zwart van kleur en werken goed bij minder zonlicht. Daarnaast hebben ook de OF-zonnepanelen een wattpiek van 440 watt en komen ze met 30 jaar product- en opwekgarantie. De OF-zonnepanelen hebben een formaat van 172,2 x 113,4 x 3 cm. Het verschil is dat de OF-zonnepanelen naast huizen ook geschikt zijn voor commerciële projecten, zoals bedrijven die meer energie vereisen.
 • Hyundai DG-series: De DG-serie zonnepanelen zijn zogenaamde ‘shingled’ zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een wattpiek van 410 watt en zijn 181,2 x 109,6 x 3 cm. Ook de DG-zonnepanelen hebben 25 jaar opwek- en productgarantie.

 

Shingled zonnepanelen

De zonnepanelen uit de HG- en DG-serie zijn ‘shingled’ zonnepanelen. Shingled zonnepanelen zijn een type zonnepanelen waarbij de lagen met zonnecellen elektrisch verbonden met elkaar zijn. De metalen geleiders die zonnepanelen normaal gesproken vaak hebben (waaronder ook de MF en OF-zonnepanelen van Hyundai), zijn hierdoor overbodig – en ook afwezig. Het geheel oogt strak en valt minder op op daken. Het voordeel is dat een groter gedeelte van het paneel zonnestralen kan opvangen, wat ook het rendement weer verhoogt, met tot wel 20%.

 

Hyundai zonnepanelen wattpiek

Hieronder lopen we een aantal andere beschikbare zonnepanelen van Hyundai langs, gebaseerd op de wattpiek van het model. Al deze zonnepanelen komen met 25 jaar garantie van Hyundai zelf, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat ze langer dan dat zonne-energie voor u zullen opwekken.

Hyundai 395 WP

De Hyundai 395WP HiE-S395VG Full Black is een zonnepaneel met een wattpiek van 395 watt. Omdat het een shingled zonnepaneel is, heeft dit zonnepaneel een volledige zwarte uitstraling en een hoog rendement.

Advies op maat

Hyundai 400 WP

Hyundai 400 WP HiE-S400VG Full Black zonnepanelen hebben een wattpiek van 400 watt. Omdat het een shingled zonnepaneel is, heeft dit zonnepaneel een volledige zwarte uitstraling en een hoog rendement.

Advies op maat

Hyundai 410 WP

De HiE-S410DG FB is een full black monokristallijn Full Black zonnepaneel met een wattpiek van 410 watt.

Advies op maat

Hyundai 430 WP

De Hyundai HiE-S430HG 430WP zijn Full Black monokristallijne zonnepanelen met een kracht van 430 watt. Stijlvol, robuust en enorm efficiënt.

Advies op maat

Hyundai 435 WP

De Hyundai 435 WP HiE-S435HG Full Black zonnepanelen zijn shingled en komen in een zwarte uitvoering. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de 435 een wattpiek van 435 watt.

Advies op maat

Kwaliteit zonnepanelen van Hyundai heavy industries

De kwaliteit van Hyundai zonnepanelen is hoog. Sterker nog, Hyundai Solar behoort tot de Tier-1 zonnepanelen. Dit wil zeggen dat ze in het topsegment van alle zonnepanelen fabrikanten zitten: de top 2%.

Hiervoor hebben ze aan een aantal eisen moeten voldoen:

 1. Verticale integratie, wat betekent dat het gehele productieproces onder beheer van Hyundai zelf staat. Ze gebruiken geen onderdelen van andere merken, waardoor Hyundai de kwaliteit van hun zonnepanelen zo hoog kan houden als ze zelf willen.
 2. Hyundai doet aan onderzoek en ontwikkeling (research & development, ook wel R&D) om het eindproduct constant te verbeteren. Het rendement van de zonnepanelen kan hierdoor hoger worden en ook de wattpiek groeit hierdoor. Zo kan er meer zonne-energie worden opgewekt – en dat is natuurlijk een ontwikkeling waardoor zonnepanelen alleen maar beter worden.
 3. Geautomatiseerde productie, wat laat zien dat Hyundai graag investeert in hun producten. Tegelijkertijd kunnen de prijzen op de lange termijn dalen, wat natuurlijk fijn is voor klanten. Daarnaast kan er zo ook meer geïnvesteerd worden in andere zaken, zoals R&D, in plaats van puur op manschappen.
 4. Als laatste is Hyundai meer dan 5 jaar actief in de branche, wat ook een eis is om een Tier-1 fabrikant te kunnen zijn.
   

Met het Tier-1 keurmerk op zak, is het duidelijk dat Hyundai kwaliteit waarborgt. Daarnaast investeren ze in de constante ontwikkeling van hun eigen producten. Maar dat is niet alles.

 

De coating van Hyundai zonnepanelen

De zonnepanelen van Hyundai hebben een speciale coating: gehard glas van 3,2 millimeter. Dit maakt de zonnepanelen extra bestendig tegen alle soorten weersomstandigheden, maar ook vuil en corrosie van het weer en vuil. Hyundai gelooft ook zelf in hun kwaliteit en dat laten ze zien met 25 jaar garantie op hun zonnepanelen.

Kosten van Hyundai zonnepanelen

Hierboven heeft u kunnen lezen dat Hyundai zonnepanelen van zeer goede kwaliteit zijn – en waarom. Maar hoe zit het met de prijs voor Hyundai zonnepanelen?

Kwaliteit komt uiteraard met een prijskaartje. Maar wel een prijskaartje dat het meer dan waard is. Met zonnepanelen van hoge kwaliteit – zoals die van Hyundai – zorgt u er namelijk niet alleen voor dat de zonnepanelen lang meegaan, maar ook dat de zonnepanelen effectief energie opwekken. Door dat hoge rendement hoeft het dan ook niet langer te duren om uw investering weer terug te verdienen.

Daarnaast is er nog een andere meevaller: Hyundai heeft een deel productie van hun zonnepanelen geautomatiseerd. Hierdoor kunnen ze de kosten lager houden. 

Wilt u weten waarom Hyundai zonnepanelen de geschikte zonnepanelen voor u zijn, en dit niet Sunpower of URE moet zijn? Onze adviseurs bespreken dit graag tijdens het adviesgesprek dat op basis van uw factuur aanvraag wordt ingepland.

Garantie van Hyundai zonnepanelen

De zonnepanelen van Hyundai komen met twee verschillende soorten garanties: 

 1. Productgarantie 
 2. Opwekgarantie

De productgarantie op Hyundai zonnepanelen houdt in dat het product gedurende 25 jaar gratis gerepareerd of vervangen zal worden bij gebreken bij normaal gebruik en omstandigheden. Dat toont wat ons betreft een vertrouwen van Hyundai in hun eigen producten – en dat zien we graag. Zo kunt u met een gerust hart minstens 25 jaar zonne-energie opwekken.

Daarnaast hebben de zonnepanelen 25 jaar opbrengstgarantie. Deze opwekgarantie houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog op 84,4% op het oorspronkelijke vermogen stroom op moeten wekken. In de praktijk betekent dit dat er op jaarbasis maar een klein verschil zal zitten in de opgewekte energie. Deze garantie garandeert dat u ook na 25 jaar nog een hoog rendement zal hebben.