Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen
Kennis > Zonnepanelen > Sunpower

Sunpower zonnepanelen

Ervaar de hoogste kwaliteit zonnepanelen

Wilt u graag Sunpower zonnepanelen kopen, maar wilt u eerst meer weten over het merk? Dan zit u goed. Op deze pagina vertellen we u meer over de kenmerken van Sunpower zonnepanelen, de kwaliteit en de levensduur.

Sunpower is een Amerikaans zonnepanelenbedrijf. De Sunpower zonnepanelen staan bekend om hun topprestaties. En niet zomaar: de zonnepanelen zorgen namelijk voor minstens 10% en tot wel 27% meer opbrengst dan sommige andere merken zonnepanelen, iets wat geen ander merk nadoet. 

Kenmerken zonnepanelen van Sunpower

De zonnepanelen van Sunpower hebben een aantal interessante kenmerken die het merk onderscheiden op de markt.

  • Hoge opbrengst: per vierkante meter zonnepaneel zorgt Sunpower voor een onwijs sterk rendement en een hoge opbrengst. Zo brengen de Sunpower Max 5-410 panelen tot wel 27% meer energie dan conventionele zonnepanelen. 
  • Sterke prijs-kwaliteitverhouding: Alhoewel de prijzen van Sunpower zonnepanelen een stukje hoger liggen, maken de topprestaties het hogere prijskaartje ook meer dan waard. 
  • Goede garanties: Sunpower zonnepanelen hebben zowel een opwek-opwekking als service-garantie van 25 jaar. 
  • Laag vermogensverlies: de zonnepanelen hebben een degradatie van maar ongeveer 0,12% per jaar. Na 25 jaar wekken de zonnepanelen nog op 87,2% capaciteit op.

 

Algemene kenmerken

Sunpower zonnepanelen afmetingen:

Sunpower heeft een aantal verschillende formaten voor zonnepanelen.

  • Grofweg zo’n 1 bij 1,5 meter: 104,6 x 155,9 cm en 104,6 x 155,9 cm
  • 2 bij 1 meter: 206,7 x 99,8 cm
  • 1 bij 1,6 meter 99,8 x 169 cm

 

Waar worden Sunpower zonnepanelen gemaakt?

Sunpower is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1985. Ze maken al dus al relatief lang zonnepanelen, aangezien de markt voor zonnepanelen nog vrij jong is. De zonnepanelen van Sunpower worden gemaakt in verschillende fabrieken, verspreid over de hele wereld: Mexico, Maleisië, de Filipijnen en China.

 

Hoe duur zijn Sunpower zonnepanelen?

De prijs van Sunpower zonnepanelen zal afhangen van het model. Voor uw complete systeem kunt u uitgaan van een prijs vanaf ongeveer €500 per paneel. De precieze prijs kan verschillen per samenstelling. De prijs voor het volledige systeem met Sunpower zonnepanelen, zal niet alleen afhangen van het precieze type zonnepanelen, maar ook de hoeveelheid en de kwaliteit (en prijs) van de omvormer.

 

Welke soorten zonnepanelen biedt Sunpower?

Sunpower heeft verschillende type zonnepanelen op de markt gebracht. We lichten er hieronder een aantal uit:

Sunpower 375 WP

Deze Sunpower Performance panelen zijn ‘full black’ zonnepanelen met een wattpiek van 375 watt. Het zijn krachtige, betrouwbare zonnepanelen met een hogere opbrengst dan conventionele panelen.

Advies op maat

Sunpower Maxeon

Dit zijn krachtige zonnepanelen met geïntegreerde micro-omvormers. Er zijn een aantal varianten met verschillende wattages, waaronder de Max5-410 met 410 watt. Deze Sunpower Maxeon zonnepanelen zijn ontworpen om voor meer dan 25 jaar lang 35% meer energie te leveren in verschillende weersomstandigheden, waaronder gedeeltelijke schaduw.

Advies op maat

Sunpower 500 WP

De Sunpower zonnepanelen 500 WP zijn enorm krachtige zonnepanelen met een wattpiek van 500 watt. Deze monokristallijne zonnepanelen hebben een van de hoogste vermogens op de markt en zijn zwart van kleur.

Advies op maat

Kwaliteit zonnepanelen van Sunpower

Sunpower zonnepanelen staan er om bekend dat ze het beste rendement hebben. De zonnepanelen zijn van fantastisch hoge kwaliteit en hebben een verwachte levensduur van zo’n 35 jaar. U krijgt 25 jaar garantie op de zonnepanelen; wat ons betreft ook een goede indicatie dat u lang zonne-energie zal kunnen opwekken.

Wilt u zonnepanelen met een maximale opbrengst?

De zonnepanelen van Sunpower zonnepanelen zorgen voor minstens 10% meer opbrengst vergeleken met conventionele glasfolie of glasglas zonnepanelen. De zonnepanelen wekken meer stroom op, op hetzelfde oppervlak. Daarnaast heeft Sunpower ook krachtige zonnepanelen met een wattpiek van 500 watt, voor nóg hogere prestaties.

Naast de hoge opbrengst, zijn de Sunpower zonnepanelen ook enorm goed gemaakt. De panelen hebben een koperen onderlaag die zorgt voor bescherming. De koperen onderlaag voorkomt corrosie door weersomstandigheden, wat ook weer de levensduur bevordert.

 

Het oog wil ook wat

Naast de kwaliteit zien Sunpower zonnepanelen er ook goed uit. Verschillende Sunpower zonnepanelen zijn zogenaamde ‘full black’ zonnepanelen, waaronder de Maxeon serie. Deze zonnepanelen zijn volledig zwart en maken gebruik van zogenaamde back contacts. Deze back contacts zijn metalen verbindingen aan de achterkant van de cellen, in plaats van aan de voorkant.

Wilt u meer lezen over de beste zonnepanelen? Dat kan. Op deze pagina Overzicht merken zonnepanelen vind u een top 10 beste zonnepanelen.

Wilt u weten waarom Sunpower zonnepanelen de geschikte zonnepanelen voor u zijn, en dit niet URE of Hyundai zou moeten zijn? Onze adviseurs bespreken dit graag tijdens het adviesgesprek dat op basis van uw factuur aanvraag wordt ingepland.

Kosten van Sunpower zonnepanelen

Sunpower zonnepanelen zijn wat ons betreft een van de beste merken van zonnepanelen die u aan kunt schaffen. De zonnepanelen hebben  een goede opbrengst door de jaren heen, ze gaan lang mee en Sunpower heeft ook een service waar andere producenten niet aan kunnen tippen. Toch merken we vaak dat klanten de prijs aan de hoge kant vinden. We leggen graag aan u uit waar deze prijs vandaan komt.

 

Uitleg Sunpower zonnepanelen prijs

  • Sunpower 375 WP zonnepanelen hebben een prijs vanaf €500 per paneel.
  • Sunpower Maxeon panelen 5AC hebben een prijs vanaf €750 per paneel.
  • Sunpower 500 WP zonnepanelen hebben een prijs vanaf €750 per paneel.

De zonnepanelen van Sunpower zijn hun prijs meer dan waard. Dit is te danken aan de hoge opbrengst, het lage vermogensverlies en ook de goede garanties. Zo bent u namelijk verzekerd van zonnepanelen die ook na tientallen jaren nog steeds topprestaties leveren. Sterker nog, ze blijven betere prestaties leveren dan andere zonnepanelen op de markt. 

De prijs van Sunpower zonnepanelen is hoger dan andere merken, maar betere prestaties kosten natuurlijk ook wat meer. Deze kosten verdienen de zonnepanelen gelukkig ook weer dubbel en dwars terug.

Garantie van Sunpower zonnepanelen

Sunpower zonnepanelen zijn panelen met de grootste betrouwbaarheid onder zonnepanelen. Dat is niet alleen terug te zien in de prestaties van Sunpower, maar ook in de garantie op Sunpower zonnepanelen.

 

25 Jaar All-in garantie

De zonnepanelen van Sunpower komen met 25 jaar service garantie. U krijgt niet alleen 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf, maar ook op de service en opwekprestaties.
De service garantie van Sunpower houdt in dat een defecte module binnen 25 jaar vervangen of hersteld kan worden. En daar is maar één telefoontje voor nodig. Dat noemen wij nog eens toonaangevende garantie. 

De opwek garantie betekent dat u voor 25 jaar lang kunt uitgaan van dat uw zonnepanelen al deze jaren op hoge capaciteit zonne-energie opwekken. De panelen moeten minstens 80% van het oorspronkelijke opwekvermogen. Sunpower gaat ervan uit dat uw zonnepanelen ook na deze 25 jaar stroom voor u op zullen blijven wekken. De verwachte gebruiksduur ligt dan ook hoger dan 25 jaar. Deze is namelijk 35 jaar.  

Het grote voordeel van de garantie op uw Sunpower zonnepanelen, is dat u tientallen jaren gegarandeerd bent van goed werkende zonnepanelen. Mocht er binnen de garantietermijn toch wat misgaan, dan heeft u geen onverwachte hoge kosten. Sunpower zal dan met een oplossing komen waar ook u tevreden mee bent.