Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnemarkt kenniscentrum

In het kenniscentrum van Zonnemarkt vind je alle informatie over zonnepanelen en laadpalen. Handig, want zo weet je straks alles over stroomprijzen per uur, de werking van zonnepanelen én hoe jij je elektrische auto op het goedkoopste moment oplaadt.

Populaire artikelen

Meer vragen

Beperkingen
Een rol in de energie-opbrengt spelen ook beperkingen in de vorm van schaduw op de panelen. Een dakkapel, bomen, schoorsteen of daken van buren kunnen een negatieve invloed hebben op de opbrengst per zonnepaneel. In zo’n geval adviseren wij om voor micro omvormers te kiezen. Deze zorgen ondanks de niet ideale situatie voor een optimale opbrengst. Hoeveel energie leveren zonnepanelen in uw situatie? Het daadwerkelijke rendement van zonnepanelen is dus van verschillende factoren afhankelijk. Veel van die factoren zijn terug te voeren op uw persoonlijke situatie. Om een goede inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid energie die u in uw situatie kunt opwekken, komt onze adviseur graag bij u langs. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprel neemt de adviseur alle opties met u door en maakt een berekening van de kosten en het rendement. Zo kunt u een weloverwogen keuze voor zonnepanelen maken
Damwandprofieldaken
Een damwandprofieldak is bijna hetzelfde als een golfplatendak. Het verschil is dat we hier bij montage kiezen voor staaldakbeugels. Beugels plaatsen we in combinatie met een strook EPDM om ervoor te zorgen dat de schroeven (metalen zelftappers) de beugel waterdicht op het damwandprofiel trekken. Voor meer informatie, zie onze productpagina.
De definitie van een zonnepaneel
Er zijn momenteel 3 type zonnepanelen in de markt verkrijgbaar. Glas-glas zonnepanelen, glas-koper zonnepanelen en de meest bekende glas-folie zonnepanelen. Een zonnepaneel is simpel gezegd een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Zoals het woord monokristallijn doet vermoeden, bestaan de zonnecellen uit één en dezelfde kristal. De beste manier om uit te leggen wat monokristallijn zonnepanelen zijn is door het productieproces toe te lichten. Alles start met één enkele kleine blok silicium, ook wel de kiem of zaad genaamd. Deze wordt ondergedompeld in gesmolten silicium van zuivere kwaliteit bij een temperatuur van 1500 graden. Langzaam aan, een proces welke tot 48 uur duurt, wordt de kiem al draaiend uit de gesmolten silicium gehaald. Het einderesultaat is éen grote zuivere cilindervormige kristal van silicium welke verder uit de kiem gegroeid is. Dit productieproces is ook bekend als het ‘Czochralski’ proces, genaamd naar de Poolse wetenschapper Jan Czochralski welke deze smeltmethode in 1915 uitvond. Om de zonne-energie om te kunnen zetten in elektriciteit worden fotovoltaïsche cellen op het paneel geplaatst. Het belangrijkste onderdeel van deze cellen is een stuk halfgeleidend materiaal. Wanneer er zonlicht op de zonnecel valt, komt er energie in de vorm van elektronen vrij. Het zonnepaneel levert vervolgens gelijkspanning. Maar wij hebben in ons huis wisselstroom nodig. Daarom is er nog een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom. De betreffende omvormer wordt vervolgens aangesloten op de meterkast.