Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen
Kennis > Zonnepanelen > Beste merk

Beste merk zonnepanelen

De belangrijkste zonnepanelenweetjes op een rij

Er zijn veel verschillende merken zonnepanelen. Zoveel, dat het soms moeilijk is om te zien welke zonnepanelen het beste zijn. In uw zoektocht naar de juiste zonnepanelen voor uw dak, kan het daarom best een uitdaging zijn om de juiste panelen te vinden. Dat snappen we best.

Op deze pagina vindt u de beste zonnepanelen. We bespreken de top 10 zonnepanelen en wat de A-merken van zonnepanelen zijn. Want goede zonnepanelen, die zijn er genoeg. Maar welke zijn het beste? Slechts een deel kan daar aan voldoen.

Top 10 beste zonnepanelen merken

Zonnepanelen zijn populair. Door de populariteit is de markt enorm gegroeid – en het aanbod ook. Om u te helpen in uw zoektocht, zullen we beginnen met de top 10 zonnepanelen. Om maar direct met de deur in huis te vallen.

Sunpower zonnepanelen

Sunpower is een Amerikaans bedrijf. Waarom ze op nummer 1 zijn? Hun zonnepanelen zorgen voor minstens 10% meer opbrengst vergeleken met conventionele glasfolie of glas glas zonnepanelen.

Daarnaast, en dat is niet onbelangrijk, zijn de zonnepanelen van Sunpower zeer esthetisch verantwoord: ze zien er erg goed uit op uw dak! Als kers op de taart komt daar nog 25 jaar service garantie bij.

 

Advies op maat

URE zonnepanelen

De grootste Taiwanese fabrikant van zonnepanelen. URE Solar staat voor innovatie. Vanwege het formaat van het bedrijf kunnen ze snel producten ontwikkelen, wat ze veel naamsbekendheid heeft gegeven, die ze zeker hebben verdiend.

 

Advies op maat

Hyundai zonnepanelen

Hyundai Energy Solutions is een Zuid-Koreaans bedrijf dat hoogwaardige zowel polykristallijn zonnepanelen als monokristallijn zonnepanelen op de markt brengt. Met Tier-1 niveau zonnepanelen, bent u verzekerd van kwaliteit op uw dak.

 

Advies op maat

Als ervaren en erkende installateurs, weten wij dat Sunpower, Hyundai en URE zonnepanelen voor uw geld de beste kwaliteit leveren. Vandaar dat dit de enige zonnepanelen zijn die we aanbieden. Zo maken we het u niet onnodig complex. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan – en in één keer goed?

DMEGC zonnepanelen

DMEGC is een Chinees bedrijf dat hoogwaardige zonnepanelen op de markt brengt. DMEGC staat in onze top 10 vanwege de goede afwerking. Ze hanteren strenge kwaliteitseisen, hebben innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

AEG zonnepanelen

AEG is van oorsprong een Duits bedrijf. Onder AEG Solar brengen ze zonnepanelen en omvormers op de markt. Passend bij het beeld wat wij in Nederland van Duitse merken hebben, zijn ook de AEG-zonnepanelen van hoge kwaliteit, voor een goede prijs.

Jinko Solar zonnepanelen

Dit Chinese merk heeft efficiënte zonnepanelen op de markt gebracht, ook voor de Europese en Amerikaanse markt.

REC zonnepanelen

De REC Group is een Noors bedrijf dat produceert zonnepanelen in Singapore. Hun ‘TwinPeak’ technologie zorgt ervoor dat hun zonnepanelen uit 120 zonnecellen bestaan, voor een zeer goede energieproductie.

Trina Solar zonnepanelen

Trina Solar maakt hoogwaardige zonnepanelen met een optimale opbrengst. Met een oog voor duurzaamheid en innovatie brengt Trina Solar prima zonnepanelen op de markt.

Qcells zonnepanelen

Qcells is een van oorsprong Duits bedrijf, maar overgenomen door het Zuid-Koreaanse bedrijf Hanwha. De photon-zonnepanelen hebben een top performance en zijn zeer betrouwbaar. Daarnaast komen de Qcells zonnepanelen met goede garanties, wat de investering natuurlijk alleen maar beter maakt.

JA Solar zonnepanelen

JA Solar, een Chinese organisatie die is opgericht in 2005. JA Solar is een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen op dit moment. Het hoofdkantoor staat in China, maar in Europa is ook een verkoopkantoor, te weten München, Duitsland.

Overige topmerken zonnepanelen

Omdat een top 20 voor zonnepanelen misschien te veel van het goede is, lichten we hieronder nog een aantal top zonnepaneel merken uit. Dit zijn ook nog steeds kwalitatief goede zonnepanelen. Mocht u vragen hebben over deze merken en de merken uit de top 10, dan kunt u altijd terecht bij onze adviseurs. Zij weten ook alles over deze soort zonnepanelen en beantwoorden graag al uw vragen. Ze kunnen u op maat advies geven over het beste merk voor uw situatie.


Bisol zonnepanelen

Bisol biedt zonnepanelen met een vermogensgarantie van 100% na 25 jaar. Uniek voor zonnepanelen – en daarom meer dan waardig voor deze lijst. Daarnaast worden de zonnepanelen zowel ontworpen als geproduceerd in Europa.


Longi zonnepanelen

Longi heeft een groot aanbod aan zonnepanelen op de markt gebracht, met innovatieve technologieën en goede opbrengst. De zonnepanelen van Longi staan bekend om het optimale rendement, goede opwek garantie en constante innovatie op het gebied van zonnepanelen technologie. Daarnaast zijn de panelen goed bestemd tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder de Nederlandse wind en regen.


Canadian Solar

Canadian Solar is een Canadees-Chinese bedrijf. De zonnepanelen en producten voor energieopslag zijn betrouwbaar maar betaalbaar. Ook in Nederland staat het bedrijf bekend om het goede vermogen voor een goede prijs.


Panasonic zonnepanelen

Panasonic is een Japans merk dat staat voor kwaliteit. Naast de huishoudapparaten waar u Panasonic waarschijnlijk van kent, hebben ook de zonnepanelen van Panasonic een goede prijs-kwaliteitverhouding. De zonnepanelen van Panasonic zorgen voor een hoog rendement.

Congery zonnepanelen  

Congery is een Duits merk en produceert al sinds 1998 zonnepanelen. Dit maakt ze een van de langst bestaande bedrijven in zonnepanelen. Naast zonnepanelen produceren tegenwoordig ook omvormers en systemen voor de opslag van zonne-energie.

 

Autarco zonnepanelen

Autorco is een Nederlands bedrijf dat zonnepanelen maakt – en dat maakt ze uniek. Sinds 2011 produceert Autorco goede zonnepanelen met een hoog vermogen. Hoewel ze een wat jonger bedrijf zijn, verdienen ze zeker een plek in deze lijst.


Bauer zonnepanelen

Bauer is een Duits bedrijf dat sinds 2003 zonnepanelen produceert, zowel voor particulieren als bedrijven. Bauer wil betrouwbare en kwalitatieve zonnepanelen produceren, met een vermogen in het hogere segment. En dat doen ze. Ze leveren daarnaast 30 jaar garantie, wat helemaal niet verkeerd is.


S-energy zonnepanelen

S-Energy is een Zuid-Koreaans bedrijf dat sinds 2001 zonnepanelen produceert en levert. S-energy zijn ‘Tier-1’ zonnepanelen van hoge kwaliteit, maar het betekent ook dat S-energy tijd en energie steekt in de verdere ontwikkeling van hun zonnepanelen.

Selectiecriteria voor zonnepanelen kopen

Waar kijken wij naar in onze selectie van zonnepanelen? Hoe bepalen wij de kwaliteit van zonnepanelen? Zijn Duitse of Chinese zonnepanelen beter?

Dit zijn vragen die wij veel krijgen. Maar waar kijken wij nu echt naar? Waarom vinden wij dat Sunpower, URE en Hyundai de beste zonnepanelen op de markt brengen? Hieronder vat één van onze specialisten onze ervaring met verschillende zonnepanelen samen:

“Investeer slim in duurzaamheid, want de echte waarde schuilt in de lange termijn”.

Zonnemarkt staat in de markt om lang te blijven bestaan en te groeien tot een van de grootste bedrijven in de branche. Voor ons betekent dit dat de kwaliteit die geleverd wordt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor ons van extreem belang is. De kwaliteit bepaalt namelijk niet alleen of een klant tevreden is, maar vooral of een klant tevreden blijft.

Zonnemarkt heeft ruime ervaring met verschillende producten. Daardoor weten we ook dat producten die op papier fantastisch ogen, op lange termijn een klant kunnen teleurstellen. Deze kennis onderscheidt ons van bedrijven die minder lang bestaan en deze ervaringen ook nog niet hebben.

Onze selectie op panelen en toebehoren wordt gedaan op kwaliteit en niet per se de laagste prijs, iets wat helaas vrij uniek is in de branche. De prijs van een zonnepanelensysteem wordt immers snel vergeten, maar het is de kwaliteit die de komende 25 jaar de werking en tevredenheid over het systeem bepaalt.”

Garantie voor zonnepanelen

Wanneer u de investering maakt om zonnepanelen te laten plaatsen, dan wilt u natuurlijk wel dat deze investering lang blijft werken. Bij Zonnemarkt vinden we dat ook. Om verzekerd te zijn van een langdurig gebruik, heeft u recht op verschillende garanties. Om deze informatie behapbaar te maken, leggen we het haarfijn aan u uit, van fabrieksgarantie tot de waarde van een garantiefonds voor zonnepanelen


Wat betekent de productgarantie?

De productgarantie is de garantie zoals deze door de fabrikant van de zonnepanelen is vastgesteld. De productgarantie is de termijn waarop u recht heeft op een vervangend product, mocht er iets mis zijn. Deze garantieperiode verschilt per fabrikant, maar is bij de zonnepanelen die wij verkopen altijd 25 jaar.


Wat is installatiegarantie?

Bij zonnepanelen heeft u recht op installatiegarantie. Dit is de garantie op de installatie zelf. De installatiegarantie houdt in dat u recht heeft op een redelijke installatie. Als er bijvoorbeeld iets mis is met de kabelaansluiting of er bij normale weersomstandigheden (inclusief storm) onderdelen zijn losgekomen, dan kunt u aanspraak maken op de installatiegarantie.


Wat is prestatiegarantie?

Prestatiegarantie is de garantie op het opwekvermogen. Bij zonnepanelen wordt er vanuit gegaan dat ze minstens 25 jaar meegaan. In de praktijk zal dit meestal langer zijn. Daarom krijgt u vaak 25 jaar opwek garantie. In de praktijk betekent deze opwek garantie dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds minstens op 80% capaciteit energie moeten opwekken. Zo bent u met uw zonnepanelen lang verzekerd van groene stroom.


Wat houdt garantie via een zonnepanelen garantiefonds in?

Zonnemarkt is aangesloten bij de Stichting GarantieFonds Duurzame Energie. Dit garantiefonds biedt extra zekerheid en garanties op uw zonnepanelen. Het fonds bepaalde garanties van ons en de fabrikant over, wat zorgt voor financiële zekerheid, kwaliteitswaarborging en dat u met een gerust hart kunt investeren in duurzame energie. Mocht er toch ooit een geschil ontstaan tussen u en Zonnemarkt, dan kan GFDE helpen bij het oplossen van het probleem.

Hoe lang heb ik garantie op mijn zonnepanelen?

Hoe lang u garantie krijgt op uw zonnepanelen, verschilt per merk. Hieronder leest u meer over de garantie op onze A-merken zonnepanelen.

 

Sunpower

De producten van Sunpower komen met 25 jaar service garantie. Dit betekent dat u 25 jaar garantie krijgt op zowel het product zelf, als op de opwek prestaties en de service. Het grote voordeel is dat u gegarandeerd bent van goed werkende zonnepanelen. Mocht er toch wat misgaan, dan heeft u geen onverwachte hoge kosten, maar zal Sunpower met een oplossing komen waar ook u tevreden mee bent.


URE

Bij URE heeft u 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Bovenop deze fabrieksgarantie bent u met een vermogensgarantie van 25 jaar verzekerd van een vermogen van minstens 80%.


Hyundai Solar

Hyundai Energy Solutions geeft u 25 jaar productgarantie, wat betekent dat het product 25 jaar lang gratis gerepareerd of vervangen zal worden bij gebreken. Daarnaast hebben de zonnepanelen 25 jaar opbrengstgarantie van 84,4% op het oorspronkelijke vermogen. Zo kunt u zeker zijn dat u ook na 25 jaar nog een hoog rendement zal hebben.