Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen
Kennis > Thuisbatterij > SolarEdge

SolarEdge batterij

Overtollige energie opslaan

SolarEdge is een van de beste merken van zonnepanelen systemen.

Op deze pagina zullen we het hebben over de SolarEdge batterij. Met een SolarEdge accu voor uw zonnepanelen kunt u bij genoeg opgewekte zonne-energie uw eigen stroom opslaan en dit op een later moment gebruiken. Want een thuisbatterij is specifiek bedoeld om te gebruiken op de momenten dat uw zonnepanelen geen energie meer opwekken. Door eerder opgewekte energie op te slaan op een SolarEdge accu, haalt u niet alleen meer uit uw zonnepanelen, maar kunt u in de avonduren ook nog eens extra besparen op uw energierekening.

Met een thuisbatterij van SolarEdge haalt u efficiënte energieopslag in huis. Dankzij SolarEdge Home, een slim energie-ecosysteem, kunt u zelf het verbruik en de opslag van zonne-energie kunt optimaliseren.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij – ook wel een thuisaccu genoemd – is een batterij voor de opslag van zonne-energie. Overtollige opgewekte energie van uw zonnepanelen kan op zo’n thuisbatterij als stroom worden opgeslagen voor eigen gebruik.

Het grote voordeel is dat u deze stroom kunt gebruiken op een moment dat uw zonnepanelen geen of te weinig stroom opwekken. De energie die uw zonnepanelen opwekken is immers afhankelijk van de hoeveelheid zon die schijnt. Een thuisaccu zorgt ervoor dat u deze opgewekte energie kunt gebruiken wanneer de zon onder is. Dankzij deze stroomopslag bij u thuis, kan u nóg meer uit uw zonnepanelen halen. 

Met eigen stroomopslag bij u thuis hoeft u geen stroom van uw energieleverancier te gebruiken en bespaart u nog meer op uw energierekening. Dit maakt de thuisaccu tot een duurzame toevoeging voor uw zonnepanelensysteem. 

SolarEdge - Het merk

SolarEdge is een van de topmerken van zonnepanelen systemen. Ook de thuisbatterij van SolarEdge is van echte A-merk kwaliteit. Maar waar komt SolarEdge precies vandaan?

SolarEdge komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het bedrijf is in 2006 opgericht en is ook het eerste bedrijf dat succesvol de power optimizers op de markt bracht. Die power optimizers maken hun zonnepanelensysteem net wat anders. Optimizers zorgen er namelijk voor dat de zonnepanelen als parallel systeem opgesteld kunnen worden. Op die manier kunnen de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar stroom opwekken, terwijl er maar één centrale omvormer is. Dat heeft een groot voordeel: mocht een van de panelen in de schaduw komen te staan, dan heeft dat geen invloed op de andere panelen. Naast de power optimizers produceert SolarEdge thuisbatterijen voor de opslag van uw eigen zonne-energie. Er zijn twee soorten SolarEdge thuisbatterijen: de SolarEdge Home Batterij 48V en de SolarEdge Home Batterij 400.

Hoe werkt de SolarEdge app?

SolarEdge heeft ook een app, mySolarEdge. Met de SolarEdge app en de draadloze connectiviteit van het SolarEdge home-systeem kunt u onder andere uw opgewekte energie, verbruik en energiebesparing bijhouden

Soorten SolarEdge batterijen

Er zijn twee soorten SolarEdge thuisbatterijen: de SolarEdge Home Batterij 48V en de SolarEdge Home Batterij 400.

 

SolarEdge batterij 48V

 • De SolarEdge Home Batterij 48V is een lage voltage thuisbatterij van 4,6 kWh. Met een retour-efficiëntie van maar liefst 94,5%, zorgt de SolarEdge Home Battery 48V dat bijna al uw overtollige zonne-energie kan worden opgeslagen.
 • Zo hoeft u nóg minder gebruik te maken van netstroom en kunt u verder besparen op uw kosten. Deze thuisbatterij kan aangesloten worden op de 3-fase omvormer van SolarEdge.
 • In totaal kunnen er vijf van deze batterij modules gekoppeld worden aan één SolarEdge Home Hub omvormer, voor 23 kWh aan capaciteit. Via de SolarEdge-app kunt u de hoeveelheid opgewekte energie en de opslag ervan bijhouden.

SolarEdge batterij 400V

 • De SolarEdge Home Batterij 400V is een thuisbatterij met een capaciteit van 9,7 kWh.
 • Het DC-gekoppelde systeem heeft een retour-efficiëntie van maar liefst 94,5%. Dit zorgt ervoor dat u bijna al uw overtollige zonne-energie kunt opslaan om vervolgens op een later moment weer te gebruiken.
 • Het hoge voltage zorgt ervoor dat deze batterij sneller laadt en ontlaadt dan de 48V variant.
 • De SolarEdge Home Batterij 400V ontworpen om aangesloten te worden op de 1-fase SolarEdge omvormers, de Home Wave en de SolarEdge Home Hub omvormers.
 • Wilt u een SolarEdge batterij van meer dan bijna 10 kWh aan capaciteit? Dan kunt u meerdere 400V SolarEdge thuis accu’s koppelen aan één omvormer.
 • Via de SolarEdge-app kunt u de hoeveelheid opgewekte zonne-energie en de opslag ervan bijhouden.

Voordelen SolarEdge batterij

De batterijen van SolarEdge hebben verschillende voordelen. De thuisbatterijen van SolarEdge zorgen voor indrukwekkende prestaties:

 • Hoge energieopslag;
 • Goede capaciteit, die daarnaast uit te breiden is met extra batterij modules;
 • Fijn in gebruik dankzij het hoge gebruiksgemak.

Maar dat zijn nog niet alle voordelen van de SolarEdge 48V en 400V thuisbatterijen. De SolarEdge 400V batterij is daarnaast snel opgeladen en levert deze stroom dankzij het hoge voltage ook weer snel terug. Daarnaast zijn de batterijen extra veilig, waardoor installatie binnenshuis geen enkel probleem is. Beide SolarEdge accu’s voldoen aan de strengste normen voor brandveiligheid (UL9540A). Beide batterijen zijn makkelijk te installeren, zelfs de SolarEdge 400v thuisbatterij met een gewicht van 121 kg.

Wat zijn de kosten van een SolarEdge batterij?

De prijs van de twee SolarEdge batterijen verschilt, net als de specificaties. Bij het kopen van de SolarEdge batterij is het daarom belangrijk om niet alleen na te gaan wat uw budget is, maar ook hoeveel overschot aan stroom uw zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom u ‘s avonds verbruikt. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de uiteindelijke kosten voor de batterij. Bent u overdag veel thuis? Dan is de kans dat uw overschot aan stroom – de stroom die kan worden opgeslagen op de SolarEdge batterij – lager is dan voor iemand die overdag buitenshuis werkt en vooral ‘s avonds veel stroom verbruikt. Onderstaande prijzen zijn alleen voor de SolarEdge batterij en zonder topcover of vloerstandaard.

 • De SolarEdge Home Batterij 48V kost zo’n €3.000 euro, exclusief btw.
 • De SolarEdge Home Batterij 400V kost gemiddeld €6.650 exclusief btw.

SolarEdge accu installeren

Het installeren en aansluiten van een SolarEdge batterij moet altijd gedaan worden door een erkende installateur. U heeft natuurlijk altijd inspraak over waar de thuisbatterij uiteindelijk wordt geplaatst, maar niet elke ruimte is geschikt voor een thuisbatterij. U kunt rekening houden met de volgende aspecten bij het vinden van de juiste plek voor uw thuisbatterij.

Laat een SolarEdge accu aansluiten op een plek waar u voldoende ruimte heeft. Thuisbatterijen, en ook die van SolarEdge, zijn van best een groot formaat en kunnen daarom flink wat ruimte innemen. Daarbij moet natuurlijk rekening gehouden worden met het oppervlak van de batterij zelf, maar ook de ruimte eromheen moet vrij toegankelijk zijn tijdens de installatie. Daarnaast moet er bij eventuele controles en onderhoud, wat minimaal zal zijn, genoeg plek zijn om te werken aan de SolarEdge accu. Als laatste mag de ruimte niet te koud worden in de winter of te heet worden in de zomer.