Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Noord-brabant

Woont u in Brabant en bent u op zoek naar een leverancier van zonnepanelen?  Of u nu in West-Brabant of Noord-Brabant woont: Zonnemarkt is de beste keuze voor uw zonnepanelen. Met jaren ervaring, advies aan huis en een offerte op maat zorgen wij voor producten en installatie van hoge kwaliteit. En voordelig ook. Want er mag dan geen subsidie zijn voor zonnepanelen in Brabant – of andere delen van Nederland –  maar vanaf 2023 kunt u uw zonnepanelen belastingvrij aanschaffen.

Advies op maat

Zonnepanelen kopen in Brabant

Wilt u weten waarom Zonnemarkt de juiste keuze is voor zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand in Brabant? Lees dan vooral verder. We vertellen u meer over ons adviesgesprek, wat u zelf kunt nagaan vóór de installatie en hoe zonnepanelen bijdragen aan een groener en schoner Brabant. Dit is de eerste stap voor een duurzamer Nederland.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Natuurlijk willen wij dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. We komen daarom graag persoonlijk bij u langs om een zonnepanelen systeem op maat samen te stellen.

Na een aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen bij u in Brabant, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt, komen we graag bij u aan huis langs voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Of u nu 6, 12 of meer zonnepanelen nodig heeft, na het gesprek kunnen we een precieze factuur met u delen.

Zonnemarkt is ook een leverancier van zonnepanelen en heeft al vele jaren ervaring met zonnepanelen leveren in Brabant. Als betrouwbare installateur kunnen wij u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van groene stroom. 

Voor de offerte is het verder handig om te weten dat het btw-tarief op zonnepanelen sinds 2023 0% is. Alhoewel er geen subsidie voor zonnepanelen bestaat –  in Brabant of andere regio’s in Nederland – kunt u zo toch voordelig zonnepanelen kopen.

Kosten 10 zonnepanelen in Brabant: een voorbeeld

Voor de installatie van 10 zonnepanelen heeft u een aantal opties.

  • Onze instap-optie zal €5.400 excl. btw kosten,
  • terwijl ons topsysteem €8.800 excl. btw kost.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Waarom zonnepanelen in Brabant aanschaffen?

1. Betaalbare duurzame energie in Brabant

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient.

2. Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen duurzame energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken.

3. Belastingvoordeel op zonnepanelen

Op dit moment is er helaas geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Brabant. Dit geldt eigenlijk voor heel Nederland. Wel is het zo dat wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning of bedrijf in Brabant, u 0% btw betaalt over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen.

Offerte zonnepanelen

Dak geschikt voor zonnepanelen in Brabant

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Zonnepanelen plaatsen op uw dak, mag dat?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stads- of dorpsgezicht niet beschermd is. Het dorps- of stadsgezicht, hoe een stad of dorp er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. 

In Brabant zijn er verschillende beschermde dorps- en stadsgezichten. Op deze kaart kunt u specifiek vinden welke gemeenten, steden en dorpen hieronder vinden. Indien u in een plaats woont die beschermd is, raden wij aan om eerst contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen u meer vertellen over restricties en mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

De staat van het dak

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u bijvoorbeeld nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur.

Positionering zonnepanelen Brabant

Heeft u weleens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per type paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen. Maar het is niet alles. We leggen het hieronder aan u uit.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. Over het algemeen is de ideale hoek voor zonnepanelen in Nederland er een met een positionering op het zuiden. 

De ideale hellingshoek van de zonnepanelen en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Zonnepanelen installateurs Brabant

Bent u op zoek naar een betrouwbare zonnepanelen installateur in Brabant? Dan bent u bij Zonnemarkt aan het juiste adres. Wij komen graag bij u langs om zonnepanelen te installeren in Brabant. Voordat we de plannen maken voor de installatie van de zonnepanelen, zullen we eerst voor een adviesgesprek bij u aan huis langskomen. 

Het volledige proces pakken wij professioneel aan. Van de technische inspectie van het dak met een duidelijke uitleg, de verbinding met de omvormer, een eventuele aanpassing aan uw meterkast en natuurlijk de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze ervaren adviseurs doen dit snel, veilig en betrouwbaar, zodat u na het aansluiten van de zonnepanelen direct kunt genieten van uw eigen duurzame energie.

Hoeveel zonnepanelen installeren heeft nut?

Een vraag die wij weleens krijgen is hoeveel zonnepanelen nut hebben. Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het verbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De verwachte opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn.

Advies op maat

Brabant in cijfers

  • Brabant heeft 2.626.210 inwoners
  • In Brabant zijn 1.178.274 woningen, waarvan 61% koopwoningen. 
  • Naast deze 718.747 koopwoningen zijn er ook veel bedrijfspanden, wat samen voor veel mogelijkheden voor zonnepanelen in Brabant zorgt. Hoe meer zonnepanelen wij installeren, hoe meer mensen er van zonne energie gebruik kunnen maken. Op die manier werken we samen aan een duurzamer Brabant.

Zonnepanelen in Brabant aanschaffen

Wilt u zonnepanelen kopen en laten installeren in de provincie Noord Brabant? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u de beste zonnepanelen geplaatst krijgt, die passen bij uw energieverbruik en lang meegaan. 

Nadat u een offerte voor zonnepanelen in Noord Brabant – bijvoorbeeld in Noord-Brabant of West-Brabant – bij ons heeft aangevraagd, plannen wij graag een adviesgesprek bij u aan huis in. Tijdens dit adviesgesprek, gaan we in op verschillende aspecten die bepalen wat het beste zonnepanelensysteem is voor uw situatie. Op die manier kunnen wij u het beste verzekeren van langdurig gebruik van uw zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen in Brabant?

Alhoewel er geen subsidie voor zonnepanelen geldt in Brabant, zijn zonnepanelen een voordelige en verstandige keuze. U betaalt namelijk geen belasting over uw zonnepanelen, montagemateriaal en de installatie zelf.

Zonnepanelen kopen heeft daarnaast niet alleen impact op uw eigen energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, een set zonnepanelen is ook een duurzame investering voor de toekomst. Hoe meer mensen in Brabant zonnepanelen kopen en zonne-energie gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen, hoe schoner en duurzamer Nederland als geheel kan worden.

 

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan