Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Gouda

De gemeente Gouda telt meer dan 75.300 inwoners. En al haar inwoners verdienen een groene stad. Want stelt u zich eens voor dat ieder huishouden in Gouda zonnepanelen aan zou schaffen. Dat zou betekenen dat zo’n 34.942 huishoudens zouden kiezen voor groene stroom. Wat een impact zou dat hebben! 

Wilt u uw steentje bijdragen aan een groener Gouda? Wilt u ook genieten van zonne-energie en besparen op uw energierekening? Met andere woorden, woont u in Gouda en wilt u zonnepanelen kopen? Bij Zonnemarkt helpen we u graag verder. Met onze zonnepanelen bouwen we samen aan een duurzaam Gouda.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk willen wij wel dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. Om een zonnepanelensysteem voor u op maat te kunnen samenstellen, komen we graag persoonlijk bij u langs in Gouda. Na een offerteaanvraag, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt, komen we bij u aan huis voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Wij kunnen u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van groene stroom.

Waarom zonnepanelen in Gouda aanschaffen?

1.Betaalbare duurzame energie in Gouda

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Zonnepanelen verdienen zichzelf vrijwel altijd terug. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kan dit al binnen vijf jaar.

2.Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen zonne-energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken.

3.Belastingvoordeel op zonnepanelen

Op dit moment zijn er helaas geen subsidies beschikbaar voor zonnepanelen in Gouda. Wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning of bedrijfspand in Gouda, betaalt u echter 0% btw over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen (Sinds 1 januari 2023 is de regeling voor BTW teruggave op zonnepanelen veranderd). 

Woont u in Gouda? Dan is het mogelijk om voordelig een lening af te sluiten voor uw zonnepanelen via warmtefonds.nl.

Zonnepanelen in Gouda 

Zonnepanelen laten plaatsen in Gouda heeft dus veel voordelen. Voordat u de zonnepanelen laat plaatsen, is het echter wel handig om een aantal dingen na te gaan. Hieronder gaan we in op de geschiktheid van uw dak, het aantal zonnepanelen dat u het beste kunt laten plaatsen, wat de beste zonnepanelen zijn voor uw situatie en de duurzaamheidsplannen van Gouda.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Gouda?

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stadsgezicht niet beschermd is. Het stadsgezicht, hoe een stad er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. 

Zo is het centrum van Gouda een beschermd stadsgezicht. Hierdoor kunt u niet zomaar zonnepanelen laten installeren, omdat de gemeente dit kan zien als een verhindering of aanpassing van het stadsgezicht. Indien u in het centrum woont en graag zonnepanelen wilt laten plaatsen, raden wij aan om éérst na te gaan bij de gemeente of dit kan en wat eventuele eisen zijn.

De staat van het dak

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur.

Positionering zonnepanelen Gouda

Heeft u weleens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. Over het algemeen is de ideale hoek voor zonnepanelen in Nederland er een met een positionering op het zuiden. 

De ideale hellingshoek van de zonnepanelen en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Gemeente Gouda in cijfers

  • Gemeente Gouda heeft 75.316 inwoners
  • Gouda telt 34.942 huishoudens en 34.477 woningen.
  • Met 34.477 woningen in Gouda, waarvan 56% koopwoning, kan er met pv panelen in korte tijd veel impact gemaakt worden op het gebied van duurzame energie. Slechts zo’n 20% van alle woningen hebben namelijk energielabel A of hoger. Zeker met het oog

Zonnepanelen installeren

Bent u op zoek naar een zonnepanelen installateur in Gouda? Dan bent u bij Zonnemarkt aan het juiste adres. Onze installateurs komen graag bij u langs in Gouda. De eerste stap zal een adviesgesprek bij u aan huis zijn. 

Tijdens het volledige proces zorgen wij voor professionaliteit. Van de technische inspectie van het dak, de verbinding met de omvormer, een eventuele aanpassing aan uw meterkast en natuurlijk de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze ervaren deskundigen doen dit snel, veilig en betrouwbaar, zodat u daarna direct kunt genieten van uw eigen zonne-energie.

Wat kost 10 zonnepanelen inclusief installeren?

Voor de installatie van 10 panelen heeft u een aantal opties. Het bedrag zal hierdoor tussen de €5.400 excl. Btw en €8.800 excl. btw liggen. De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw. 

Hebben 3 zonnepanelen zin?

Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het verbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn.

Zonnepanelen in Gouda aanschaffen 

Wilt u zonnepanelen kopen en laten installeren in Gouda? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres. Als gecertificeerde installateur zorgen wij ervoor dat u de beste pv panelen geïnstalleerd krijgt, die passen bij uw energieverbruik en lang meegaan. Dit doen we op basis van een adviesgesprek bij u aan huis, waarbij we verschillende aspecten nagaan die bepalen wat het beste zonnepanelensysteem is voor uw situatie. Op die manier verzekeren wij u van langdurig gebruik van zonnepanelen in Gouda.

Waarom zonnepanelen in Gouda?

Gemeente Gouda wil graag klimaatbestendig worden en wil in 2040 aardgasvrij zijn. Als gevolg zullen alle huizen, die nu in bezit van woningcorporaties of inwoners zijn, volledig afhankelijk worden van elektriciteit. Nu zonnepanelen kopen in Gouda is dus een perfecte maatregel en goede investering die de transitie naar aardgasvrij u een heel stuk makkelijker zal maken. De zonnepanelen zullen u uiteindelijk veel geld schelen – zeker ten opzichte van de hogere kosten voor stoken op gas.

Zonnepanelen kopen heeft op die manier niet alleen impact op uw energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, maar ook op de duurzaamheid van Gouda. Zo maken we Gouda samen een groenere en schonere stad