Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Zuid-Holland

Zuid-Holland, met meer dan 3,7 miljoen inwoners, verdient een toekomst met meer groen. Stel je voor dat elk huishouden, in de provincie Zuid-Holland, zou investeren in zonnepanelen. Dit zou betekenen dat meer dan 3,7 miljoen mensen zouden kunnen genieten van groene stroom. Of de zonnepanelen nu geplaatst worden in Rotterdam of Leiden, in Dordrecht of Gouda, het hele gebied van Zuid-Holland profiteert van de voordelen van zonne-energie. Door te kiezen voor zonnepanelen werken we samen aan een duurzamer Zuid-Holland.

Woont u in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen? Zonnemarkt is er om u te helpen!

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

In Zuid-Holland staan we klaar om u te voorzien van zonnepanelen die perfect aansluiten bij uw energiebehoefte. Onze persoonlijke aanpak begint met een bezoek aan uw woning, waar we samen een zonnepanelen systeem ontwerpen dat is afgestemd op uw verbruik. 

Vertel ons hoeveel elektriciteit u jaarlijks gebruikt door een offerte voor zonnepanelen aan te vragen, en wij komen bij u langs voor een persoonlijk advies gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we het aantal benodigde zonnepanelen, het montagesysteem dat het beste past en onze aanpak voor een veilige installatie. 

Na afloop ontvangt u een specifieke offerte, met de zekerheid van een systeem dat meer dan 25 jaar lang duurzame groene energie levert. Als u op een later moment nog vragen heeft kunt u altijd even telefonisch contact opnemen.

Zonnepanelen kopen in Zuid holland

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties tegen een scherp tarief. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Waarom zonnepanelen in Zuid-Holland aanschaffen?

1.Betaalbare Duurzame Energie in Zuid-Holland

Zonnepanelen in Zuid-Holland kunnen een snel rendement op investering bieden, waardoor u toegang krijgt tot betaalbare en hernieuwbare energiebronnen.

2.Lagere Energierekening

Het eigen gebruik van opgewekte zonne-energie in Zuid-Holland leidt tot een significante daling van uw energiekosten.

3.Belastingvoordeel op Zonnepanelen

In Zuid-Holland profiteert u van fiscale voordelen op de aanschaf van zonnepanelen, waaronder een verlaagd of nul btw-tarief op de aankoop en installatie.

4.Voordelig lenen met een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland stimuleert de transitie naar groene energie met de subsidie ” Zonnig Zuid-Holland “. Deze regeling is speciaal ontworpen voor eigenaren van grote daken. De focus van “Zonnig Zuid-Holland” ligt op het efficiënt gebruiken van beschikbare ruimte voor het opwekken van groene energie, zonder daarbij het Zuid-Hollandse landschap aan te tasten.

Advies op maat

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zuid-Holland

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Om te bepalen of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen in Zuid-Holland, is de eerste stap het meten van de beschikbare ruimte. Zonnepanelen vereisen voldoende oppervlak voor een effectieve plaatsing. Als uw dak niet genoeg ruimte biedt, zijn er mogelijk alternatieve oplossingen beschikbaar.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Voordat u zonnepanelen plaatst, is het belangrijk om te controleren of er geen beperkingen zijn vanwege de status van uw pand of het gebied waarin u woont. In Zuid-Holland kunnen bepaalde gebieden een beschermde status hebben. Een bezoek aan de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed of contact opnemen met uw lokale gemeente kan duidelijkheid bieden over eventuele restricties.

De staat van het dak

De geschiktheid van uw dak in Zuid-Holland voor zonnepanelen hangt ook af van de constructie en de draagkracht. Zonnepanelen hebben een bepaald gewicht, en het is essentieel dat uw dak dat gewicht veilig kan dragen. Een inspectie van de staat van uw dak en de draagkracht kan noodzakelijk zijn om problemen te voorkomen.

Schaduw op uw dak

Schaduw van omliggende gebouwen, bomen of andere obstakels kan de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden. Het is belangrijk om te evalueren hoeveel zonlicht uw dak gedurende de dag ontvangt. Mocht uw dak significant schaduw ontvangen, dan kan het zoeken naar alternatieve locaties voor de panelen, zoals een garage of schuur, een oplossing bieden..

Positionering zonnepanelen Zuid-Holland

Voor het optimaliseren van de energieopwekking met zonnepanelen in Zuid-Holland, is het cruciaal om aandacht te besteden aan de positionering. Hieronder vindt u de essentiële factoren voor de juiste positionering van zonnepanelen in deze provincie.

De ideale hoek voor zonnepanelen

In Zuid-Holland wordt een hoek van ongeveer 35 graden vaak beschouwd als optimaal voor het vangen van zonlicht. Deze hoek zorgt ervoor dat zonnepanelen gedurende de hele dag een maximale hoeveelheid zonlicht absorberen, wat de energieopbrengst ten goede komt.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Voor platte daken is een iets afgeplatte hoek, tussen de 10 en 13 graden, ideaal. Dit zorgt ervoor dat er minder schaduw wordt gecreëerd door de panelen zelf, waardoor ze dichter op elkaar kunnen worden geplaatst. Dit heeft een positieve invloed op de algehele energieproductie, zelfs meer dan wanneer de ‘ideale’ hoek wordt gebruikt.

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken in Zuid-Holland is men beperkt door de bestaande hellingshoek van het dak. Aanpassingen aan de hellingshoek zijn hier meestal niet mogelijk, en de natuurlijke hoek van het dak wordt dus gebruikt voor de positionering van de zonnepanelen.

Oriëntatie van de zonnepanelen

De ideale oriëntatie van zonnepanelen in Zuid-Holland is naar het zuiden gericht, om zo het meeste zonlicht te vangen gedurende de dag. Hoewel een zuidelijke oriëntatie en de ideale hellingshoek niet altijd haalbaar zijn, zijn ze niet strikt noodzakelijk voor effectieve zonne-energieopwekking. Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan een succesvol zonne-energiesysteem, waarbij flexibiliteit in de positionering kan compenseren voor minder dan ideale omstandigheden.

 

Zuid-Holland in cijfers

  • De provincie Zuid-Holland had in 2023 3.804.906 inwoners, 
  • 1.739.207 woningen.
    De aanwezigheid van zonnepanelen groeit ook in deze provincie, ondersteund door het grote aantal woningen en de stimulans voor groene energie. Zuid-Holland’s diversiteit en bevolkingsdichtheid maken het een belangrijk gebied voor de uitbreiding van zonne-energie, zowel op residentiële als commerciële eigendommen.

Zonnepanelen installeren Zuid-Holland

Op zoek naar deskundige zonnepanelen installatie in Zuid-Holland? Zonnemarkt is uw betrouwbare partner. Ons team van gecertificeerde installateurs biedt uitgebreide service in heel Zuid-Holland, beginnend met een persoonlijk advies gesprek bij u thuis.

Wij staan garant voor een professionele aanpak gedurende het hele installatieproces. Dit omvat een technische dakinspectie, het aansluiten op de omvormer, eventuele noodzakelijke aanpassingen aan uw meterkast en uiteraard de installatie van de zonnepanelen zelf wordt vakkundig uitgevoerd. Onze ervaren installateurs werken snel, veilig, en betrouwbaar, zodat u direct na installatie kunt beginnen met het opwekken van uw eigen zonne-energie.

Heeft 3 zonnepanelen plaatsen zin?

Hoewel het plaatsen van drie zonnepanelen al bijdraagt aan uw energieproductie, is dit vaak onvoldoende om het energieverbruik van een eenpersoonshuishouden volledig te dekken. Een enkel zonnepaneel kan jaarlijks ongeveer 420 kWh opwekken, wat betekent dat drie panelen samen zo’n 1260 kWh genereren. Voor een volledige dekking van het energieverbruik raden wij daarom aan om ten minste zes zonnepanelen te installeren, wat kan resulteren in een besparing van ongeveer 2520 kWh per jaar.

De installatie van zonnepanelen, zelfs in kleinere aantallen, is een stap in de richting van duurzame energieopwekking. Echter, voor significante besparingen en een grotere bijdrage aan een beter milieu in Zuid-Holland, is een groter aantal panelen aan te bevelen.

Zonnepanelen in Zuid-Holland aanschaffen

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren in Zuid-Holland? Zonnemarkt is dé plek waar u moet zijn. Wij garanderen dat u de beste zonnepanelen krijgt die afgestemd zijn op uw energiebehoeften en die een lange levensduur hebben. Dit is zonder meer een verstandige investering. Na uw aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen in Zuid-Holland, plannen we een persoonlijk advies gesprek bij u thuis. In dit gesprek behandelen we de verschillende factoren die bepalen welk zonnepanelen systeem het beste bij uw situatie past, zodat u verzekerd bent van langdurig plezier van uw zonnepanelen in Zuid-Holland.

Waarom zonnepanelen in Zuid-Holland?

Er is goed nieuws voor eigenaren in Zuid-Holland: de provincie stimuleert de transitie naar groene energie met de subsidie “Zonnig Zuid-Holland”. Deze regeling is speciaal ontworpen voor eigenaren van grote daken, waterbassins en parkeerterreinen, en biedt financiële steun voor het installeren van zonnepanelen. Daarnaast moedigt het eigenaren aan die hun ruimte willen beschikbaar stellen voor energiecoöperaties.

De focus van “Zonnig Zuid-Holland” ligt op het efficiënt gebruiken van beschikbare ruimte voor het opwekken van duurzame energie, zonder daarbij het Zuid-Hollandse landschap aan te tasten. Of het nu gaat om het versterken van uw dakconstructie, het plaatsen van lichtgewicht zonnepanelen, of zelfs asbestverwijdering in combinatie met de installatie van zonnepanelen, deze subsidie biedt tot eind 2024 financiële ondersteuning voor diverse projecten.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan