Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Zeeland

Wilt u graag zonnepanelen kopen in Zeeland? Wilt u zeker zijn van uw nieuwe zonnepanelen en een installatie van hoge kwaliteit? Wilt u een zonnepanelensysteem dat past bij uw behoeften en verbruik? Bij Zonnemarkt helpen wij u graag – met zonnepanelen natuurlijk.

Wij zijn door heel Nederland een installateur voor zonnepanelen, ook in Zeeland. Met een locatie dicht bij de kust heeft u in Zeeland veel baat bij zonnepanelen. Er zijn gemiddeld meer zonuren en dat is natuurlijk alleen maar goed voor het opwekken van zonne-energie. Van Zierikzee, tot Goes, tot Terneuzen, voor zonnepanelen in Zeeland zit u goed bij Zonnemarkt. Op deze pagina vindt u specifiek meer informatie over zonnepanelen in Zeeland: hoe het zit met de offerte, de financiële voordelen van zonnepanelen en waar u van tevoren alvast rekening mee kan houden.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk willen wij dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. We komen daarom graag persoonlijk bij u langs om een zonnepanelensysteem op maat samen te stellen. Dit doen we aan de hand van uw offerteaanvraag, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt.

Na uw aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen bij u in Zeeland, komen we graag bij u aan huis langs voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Na het gesprek kunnen we een precieze factuur met u delen.

Zonnemarkt is ook een leverancier van zonnepanelen en heeft al vele jaren ervaring met zonnepanelen leveren in Zeeland en omstreken. Wij kunnen u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van hernieuwbare en groene stroom.

Voor de offerte is het verder handig om te weten dat het btw-tarief op zonnepanelen sinds 2023 0% is. Alhoewel er geen subsidie voor zonnepanelen bestaat –  in Zeeland of andere regio’s in Nederland – kunt u zo toch voordelig zonnepanelen kopen.

Zonnepanelen kopen in Zeeland

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Waarom zonnepanelen in Zeeland aanschaffen?

1. Betaalbare duurzame energie in Zeeland

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient.

2. Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen duurzame energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken.

3. Belastingvoordeel op zonnepanelen

Op dit moment is er helaas geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Zeeland. Wel is het zo dat wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning in Zeeland, u 0% btw betaalt over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen.

Advies op maat

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zeeland?

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stads- of dorpsgezicht niet beschermd is. Het dorps- of stadsgezicht, hoe een stad of dorp er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. 

In Zeeland zijn er verschillende beschermde dorps- en stadsgezichten. Op deze kaart kunt u specifiek vinden welke gemeenten, steden en dorpen hieronder vinden. Indien u in een plaats woont die beschermd is, raden wij aan om eerst contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen u meer vertellen over restricties en mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

De staat van het dak

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u bijvoorbeeld nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur.

Positionering zonnepanelen Zeeland

Heeft u wel eens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen. Maar het is niet alles. We leggen het hieronder aan u uit.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. In Nederland geldt eigenlijk dat de ideale hoek voor zonnepanelen er een is met een positionering op het zuiden.

Onze ideale hellingshoek voor de zonnepanelen, van 10 tot 13 graden, en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Zeeland in cijfers

  • Zeeland heeft 391.142 inwoners
  • In Zeeland zijn 190.577 woningen, waarvan 67% koopwoningen
  • Naast deze 127.686 koopwoningen zijn er natuurlijk ook bedrijfspanden, overheidsgebouwen en andere panden in Zeeland. Er zijn dus veel plekken waar wij zonnepanelen zouden kunnen plaatsen in Zeeland. En dat is mooi, want hoe meer zonnepanelen wij installeren, hoe meer mensen van zonne-energie gebruik kunnen maken. Op die manier werken we samen aan een duurzamer Zeeland.

Zonnepanelen installeren Zeeland

Bent u op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zeeland? Dan bent u bij Zonnemarkt aan het juiste adres. Wij komen graag bij u langs om zonnepanelen te installeren. Voordat we de plannen maken voor de installatie van de zonnepanelen, zullen we eerst voor een adviesgesprek bij u aan huis langskomen.

Het volledige proces pakken wij professioneel aan. Van de technische inspectie van het dak, de verbinding met de omvormer, een eventuele aanpassing aan uw meterkast en natuurlijk de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze ervaren deskundigen doen dit snel, veilig en betrouwbaar, zodat u na het aansluiten van de zonnepanelen direct kunt genieten van uw eigen zonne-energie en draagt u uw steentje bij aan het verduurzamen van de maatschappij.

Hoeveel zonnepanelen voor genoeg hernieuwbare energie?

Een vraag die wij nog wel eens krijgen is hoeveel zonnepanelen nut hebben. Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh aan duurzame energie opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het jaarlijks stroomverbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn.

Zonnepanelen in Zeeland aanschaffen

Wilt u zonnepanelen kopen in Zeeland? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres, dé zonnepanelen specialist. Wij zorgen ervoor dat u de beste zonnepanelen geïnstalleerd krijgt, die passen bij uw energieverbruik en lang meegaan.  

Zonnepanelen Zeeland offerte

Nadat u een offerte heeft aangevraagd voor zonnepanelen, plannen wij graag een vrijblijvend adviesgesprek bij u aan huis in. Tijdens dit adviesgesprek, gaan we in op verschillende aspecten die bepalen wat het beste zonnepanelensysteem is voor uw situatie. Op die manier kunnen wij u het beste verzekeren van langdurig gebruik van uw zonnepanelen. Hoe meer erg tevreden klanten, hoe beter.

Waarom zonnepanelen in Zeeland?

Zonnepanelen zijn een voordelige en verstandige investering. U betaalt namelijk geen belasting over uw zonnepanelen, montagemateriaal en de installatie zelf. Voor Zeeland specifiek geldt dat zonnepanelen aanschaffen verder een extra slimme keuze zijn: vrijwel heel Zeeland ligt aan de zee of water. Aan de kust zijn er meestal minder wolken, wat voor meer zonuren zorgt – en zo ook voor meer duurzame energie. 

Zonnepanelen kopen heeft daarnaast niet alleen impact op uw eigen energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, maar ook op de duurzaamheid van uw energie. Hoe meer mensen in Zeeland zonnepanelen kopen en zonne-energie gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen, hoe schoner en duurzamer heel Nederland uiteindelijk kan worden. Ook voor de volgende generatie.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan