Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Overijssel

Woont u in Overijssel en overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Wilt u verzekerd zijn van kwaliteit in zowel de zonnepanelen als de installatie ervan? Bent u op zoek naar informatie over zonnepanelen en de bijbehorende regelgeving in Overijssel? Zonnemarkt is uw betrouwbare partner voor zonnepanelen, actief in heel Nederland, inclusief Overijssel. Of het nu gaat om uw woning of bedrijfspand in Overijssel, bij Zonnemarkt staan we klaar om u bij te staan met alles wat komt kijken bij zonnepanelen.

Wij verzorgen de installatie van zonnepanelen door heel Overijssel, van Zwolle tot Enschede.

 

Advies op maat

Waarom zonnepanelen in Overijssel aanschaffen?

Zet de stap naar duurzaamheid in Overijssel met zonnepanelen van Zonnemarkt. Profiteer van kosteneffectieve hernieuwbare energie op uw dak, aanzienlijke besparingen op de energierekening, en aantrekkelijke fiscale voordelen. Ontdek hoe zonnepanelen niet alleen een groene, maar ook een slimme financiële keuze zijn in Overijssel.

Betaalbare duurzame energie

Zonnepanelen bieden een kosteneffectieve manier om hernieuwbare energie direct op uw dak in Overijssel te genereren. Afhankelijk van het gekozen systeem kunnen de zonnepanelen zichzelf al binnen vijf jaar terugbetalen. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen in Overijssel niet alleen een duurzame, maar ook een economisch verstandige keuze.

Lagere energierekening

Door het installeren van zonnepanelen in Overijssel kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. U produceert uw eigen groene energie, waardoor u minder afhankelijk bent van externe elektriciteitsleveranciers, behalve tijdens periodes dat de zonnepanelen geen energie opwekken. Zo worden zonnepanelen een steeds aantrekkelijke investering.

Belastingvoordeel op zonnepanelen

Inwoners van Overijssel die nu kiezen voor zonnepanelen kunnen profiteren van een belastingvoordeel: er wordt geen btw geheven over de aankoop en installatie van het volledige systeem. Deze maatregel is landelijk ingevoerd in 2023 om de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken.

Subsidie zonnepanelen Overijssel

Hoewel er in Overijssel geen rechtstreekse subsidies zijn voor individuele aankopen van zonnepanelen, bestaan er toch diverse financiële steunmaatregelen die investeringen in zonne-energie stimuleren. Maatregelen ter bevordering van energiebesparing, waaronder de installatie van zonnepanelen, kunnen in aanmerking komen voor uiteenlopende ondersteuningsvormen. De Energiebespaarlening aangeboden door het Nationaal Warmtefonds is hier een goed voorbeeld van. Deze lening ondersteunt een breed spectrum aan verduurzaming initiatieven, met inbegrip van zonnepanelen, samen met andere energiebesparende ingrepen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de beschikbare financiële steun en subsidies in Overijssel gerelateerd aan zonnepanelen, nodigen wij u uit om de websites van Nieuwe Energie Overijssel en regelen Overijssel te bezoeken. Deze platforms verschaffen up-to-date informatie over lokale energieprojecten, subsidies voor energiebesparende maatregelen en andere relevante financieringsmogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Steeds meer inwoners van Overijssel kiezen voor zonnepanelen. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal voldoen aan uw behoeften, bieden wij een persoonlijke service waarbij we bij u langskomen om een op maat gemaakt zonnepanelen systeem te ontwerpen. Dit proces start met uw offerteaanvraag, waarin u specificeert hoeveel elektriciteit u jaarlijks verbruikt.

Offerte zonnepanelen Overijssel

Na uw offerte aanvraag voor zonnepanelen in Overijssel, komen we graag bij u over de vloer voor een gedetailleerd adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uw behoeften qua aantal zonnepanelen, het meest geschikte montagesysteem voor uw situatie, en hoe de installatie veilig uitgevoerd zal worden. Aansluitend ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte. Met onze jarenlange ervaring in het leveren en installeren van zonnepanelen in Overijssel, garanderen wij producten van hoge kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaan, zodat u lang kunt genieten van duurzame energie.

Zonnepanelen kopen in Overijssel

Bij Zonnemarkt heeft u meerdere mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen. Bijvoorbeeld, indien u interesse heeft in 10 zonnepanelen, bieden wij verschillende opties inclusief montage:

  • Onze basisoptie voor 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5.400 excl. Btw.
  • Voor een geavanceerd systeem van 10 zonnepanelen, bedragen de kosten €8.800 excl. Btw.
  • De gemiddelde prijs voor ons populairste systeem met 10 panelen ligt rond de €7.000 excl. Btw.
Advies op maat

Dak geschikt voor zonnepanelen in Overijssel

Om te bepalen of uw dak in Overijssel geschikt is voor zonnepanelen, is het verstandig een ‘dakcheck’ te doen. Deze check helpt u vaststellen of uw dak niet alleen fysiek geschikt is, maar ook of plaatsing is toegestaan volgens lokale regels. Het is cruciaal deze evaluatie tijdig te verrichten, aangezien niet elk dak zomaar geschikt is voor de installatie van zonnepanelen.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

De geschiktheid van uw dak hangt af van meerdere factoren, waaronder de beschikbare ruimte. Het is essentieel dat er genoeg plaats is voor de zonnepanelen. Gebrek aan ruimte of ongeschikt dakoppervlak kan plaatsing bemoeilijken, hoewel er vaak creatieve oplossingen mogelijk zijn.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Voordat u zonnepanelen installeert, controleer of uw dakbedekking geschikt is, of u in een monumentaal pand woont, of uw woning deel uitmaakt van een beschermd stads- of dorpsgezicht. In Overijssel bevinden zich verschillende gebieden met dergelijke bescherming. Het is aanbevolen om, in het geval van beschermde gebieden, contact op te nemen met uw gemeente voor meer informatie over de mogelijkheden en beperkingen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Naast juridische overwegingen is het van belang dat uw dak fysiek geschikt is voor het dragen van zonnepanelen. Gezien het gewicht van de panelen, moet uw dak voldoende draagkracht hebben. Kennis over de staat en draagkracht van uw dak is hierbij onmisbaar.

Schaduw op uw dak

Een ander belangrijk aspect is de hoeveelheid schaduw op uw dak. Overmatige schaduw kan de effectiviteit van zonnepanelen aanzienlijk verminderen. Indien uw dak veel schaduw heeft, kan het zoeken naar alternatieve locaties voor installatie, zoals een garage of schuur, een oplossing bieden.

Deze richtlijnen helpen u bepalen of uw dak in Overijssel geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Voor specifieke begeleiding en advies kunt u terecht bij Zonnemarkt terecht. 

Positionering zonnepanelen Overijssel

De ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen is een veelbesproken onderwerp. Een hoek van 35 graden wordt vaak genoemd als optimaal voor de energieopwekking van zonnepanelen. Dit is omdat bij deze hoek de panelen het meeste zonlicht kunnen vangen gedurende de dag. Echter, de hoek is niet het enige waar rekening mee gehouden moet worden.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Voor platte daken adviseren we een hellingshoek tussen 10 en 13 graden. Deze hoek is lager dan de vaak genoemde ‘ideale’ hoek, maar laat ons toe meer panelen naast elkaar te plaatsen door de vermindering van schaduwvorming. Dit heeft een grotere impact op de hoeveelheid opgewekte energie dan de hellingshoek alleen, zelfs vergeleken met de ‘ideale’ hoek.

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken is de hellingshoek al bepaald door de dakconstructie zelf, en hier kunnen we doorgaans weinig aan veranderen.

De oriëntatie van de zonnepanelen

De richting waarin de zonnepanelen geplaatst worden – de oriëntatie – speelt een significante rol in de energieopwekking. In Overijssel, net als in de rest van Nederland, is zuidelijk gericht ideaal voor zonnepanelen.

De combinatie van onze aanbevolen hellingshoek van 10 tot 13 graden met een zuidelijke oriëntatie vormt geen strikte vereiste voor de installatie van zonnepanelen. Er zijn situaties waarin het niet haalbaar is om deze ideale condities te creëren. Hoewel een optimale hellingshoek en oriëntatie de prestaties van zonnepanelen kunnen verbeteren, zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij de plaatsing van zonnepanelen door onze zonnepanelen installateur.

Overijssel in cijfers

  • Overijssel heeft 1.184.333 inwoners.
  • Er zijn 522.916 woningen in de provincie Overijssel.

Zonnepanelen installeren Overijssel

Op zoek naar een van onze gecertificeerde installateurs voor zonnepanelen in Overijssel? Zonnemarkt staat voor u klaar! Wij bieden een uitgebreide service aan, beginnend met een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis. Voordat de installatie van start gaat, voeren we een grondige inspectie van uw dak uit, regelen we alles omtrent de omvormer, passen we indien nodig uw meterkast aan en zorgen we voor de veilige installatie van de zonnepanelen. Onze zonnepanelen installateurs garanderen een snelle en betrouwbare service, zodat u snel kunt beginnen met het opwekken van uw eigen duurzame energie.

Zijn 3 zonnepanelen genoeg?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor een effectieve energieopwekking is een veelgestelde vraag. Eén paneel heeft het totale vermogen van gemiddeld zo’n 420 kWh per jaar op. Drie panelen leveren dus ongeveer 1260 kWh. Voor de meeste eenpersoonshuishoudens is dit echter niet voldoende om in hun volledige energiebehoefte te voorzien. Daarom adviseren we meestal om minimaal 6 zonnepanelen te installeren, waarmee u jaarlijks ongeveer 2520 kWh kunt opwekken.

Zonnepanelen in Overijssel aanschaffen?

Wilt u in Overijssel zonnepanelen kopen? Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van zonnepanelen in Overijssel, dan biedt Zonnemarkt de nodige expertise en service om u te voorzien van de beste zonnepanelen die aansluiten bij uw energieverbruik.

Na het aanvragen van een offerte, komen we bij u langs voor een adviesgesprek om te bepalen welk zonnepanelen systeem het best past bij uw situatie, ook voor bedrijfspanden. Hoewel directe subsidies voor zonnepanelen in Overijssel beperkt kunnen zijn, is het investeren in zonnepanelen nog steeds zeer waardevol, gezien de lange levensduur en de bijdrage aan een duurzamere energievoorziening. Zonnepanelen helpen u niet alleen besparen op uw energierekening, maar dragen ook bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan