Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Noord-Holland

Noord-Holland herbergt meer dan 2,8 miljoen inwoners, en wij geloven dat iedereen in deze provincie het recht heeft op een groener Noord-Holland. Beeldt u zich eens in als elk huishouden in Noord-Holland zou kiezen voor zonnepanelen. Dit zou betekenen dat meer dan 2,8 miljoen mensen toegang zouden hebben tot groene stroom. Of de zonnepanelen nu geïnstalleerd worden in Amsterdam of Haarlem, in Alkmaar of Hoorn, overal in Noord-Holland kunnen we profiteren van meer zonne-energie. Met de keuze voor zonnepanelen dragen we samen bij aan een duurzamer Noord-Holland.

Wilt u bijdragen aan een nog groener Noord-Holland? Bent u geïnteresseerd in het benutten van zonne-energie en wilt u besparen op uw energierekening? Met andere woorden, woont u in Noord-Holland en overweegt u de aanschaf van zonnepanelen? Zonnemarkt staat klaar om u hierbij te helpen.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We begrijpen het belang van zonnepanelen die precies aan uw behoeften voldoen. Daarom komen we graag persoonlijk bij u in Noord-Holland langs om een op maat gemaakt zonnepanelen systeem te ontwerpen.

Na uw offerte aanvraag voor zonnepanelen, waarin u ons laat weten hoeveel stroom u jaarlijks verbruikt, plannen we een bezoek bij u thuis voor een persoonlijk adviesgesprek. We evalueren dan samen de benodigde hoeveelheid zonnepanelen, het ideale montagesysteem voor uw situatie en de details van een veilige installatie. Ongeacht of u 6, 12 of meer zonnepanelen nodig heeft, na ons gesprek ontvangt u een gedetailleerde offerte. 

We garanderen kwaliteit die al 25 jaar meegaat, zodat u lang kunt genieten van duurzame energie.

Zonnepanelen kopen in Noord-Holland

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Waarom zonnepanelen in Noord-Holland?

1.Betaalbare Duurzame Energie in Noord-Holland

Zonnepanelen bieden toegang tot betaalbare, hernieuwbare energie rechtstreeks op uw dak in Noord-Holland. Afhankelijk van uw systeemkeuze, kan de terugverdientijd van zonnepanelen minder dan vijf jaar zijn.

2.Lagere Energierekening

Door zelf duurzame energie op te wekken met zonnepanelen, verlaagt u uw energierekening aanzienlijk. Dit komt doordat u minder afhankelijk bent van elektriciteit van uw leverancier.

3.Belastingvoordeel op Zonnepanelen

Hoewel specifieke lokale subsidies in Noord-Holland kunnen variëren, kunt u genieten van een btw-voordeel op de aankoop en installatie van zonnepanelen, waardoor ze nog aantrekkelijker worden.

4.Voordelig lenen met een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland

In Noord-Holland zijn er geen directe provinciale subsidies voor zonnepanelen beschikbaar, maar lokale initiatieven, zoals voordelige leningen of financiële bijdragen, kunnen de aanschaf ondersteunen. Eigenaren worden aangemoedigd om bij hun gemeente of via provinciale programma’s naar financieringsmogelijkheden te informeren.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Noord-Holland

Het bepalen of uw dak in Noord-Holland geschikt is voor zonnepanelen begint met een grondige ‘dakcheck’. Deze stap is essentieel om te verzekeren dat uw dak niet alleen de installatie toelaat maar ook optimaal gebruik maakt van zonne-energie. Voor degenen die direct willen weten of hun dak geschikt is, is het raadzaam dit tijdig te onderzoeken, aangezien er beperkingen kunnen zijn afhankelijk van diverse factoren.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

De grootte van uw dak in Noord-Holland speelt een cruciale rol in de geschiktheid voor zonnepanelen. Het moet voldoende ruimte bieden voor de installatie, afgestemd op het type en de hoeveelheid zonnepanelen die u wenst. Een te klein dakoppervlak kan een uitdaging vormen, maar er bestaan altijd alternatieve oplossingen.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Controleer of uw dakbedekking in goede staat is en of u niet woont in een monumentaal pand of een beschermd stads- of dorpsgezicht in Noord-Holland. Raadpleeg de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed voor een overzicht van beschermde gebieden en neem bij twijfel contact op met uw gemeente voor advies over de mogelijkheden en beperkingen.

De staat van het dak

De mogelijkheid om zonnepanelen te installeren hangt ook af van de staat van uw dak. Belangrijke overwegingen zijn de draagkracht en de geschiktheid van het dak voor het gewicht van zonnepanelen, die inclusief montagematerialen aanzienlijk kunnen zijn. Een zwakke dakstructuur kan een belemmering vormen voor de installatie.

Schaduw op uw dak

Schaduw is een belangrijke factor om rekening mee te houden, aangezien dit de efficiëntie van zonnepanelen kan beïnvloeden. Als uw dak gedurende een groot deel van de dag in de schaduw ligt, kan het zijn dat uw locatie minder geschikt is voor zonnepanelen. Het overwegen van alternatieve locaties voor de installatie, zoals een garage of schuur, kan dan een oplossing bieden.

Positionering zonnepanelen Noord-Holland

Voor huiseigenaren in Noord-Holland die overwegen zonnepanelen te installeren, speelt de juiste positionering een cruciale rol in de effectiviteit van het systeem. Hieronder worden enkele richtlijnen gegeven voor de optimale positionering van zonnepanelen in deze provincie.

De ideale hoek voor zonnepanelen

In Noord-Holland is een hoek van circa 35 graden vaak het meest effectief voor zonnepanelen, omdat dit de maximale zon opvang gedurende de dag mogelijk maakt. Deze hoek optimaliseert de hoeveelheid zonne-energie die de panelen kunnen genereren.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Voor platte daken in Noord-Holland wordt een hoek tussen de 10 en 13 graden aanbevolen. Deze lagere hoek zorgt voor minder schaduwvorming door de panelen zelf, waardoor ze dichter bij elkaar kunnen worden geplaatst zonder elkaar te belemmeren. Dit vergroot de efficiëntie van het systeem, zelfs meer dan een installatie onder de ‘ideale’ hoek zou doen.

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken is de hellingshoek van het dak bepalend voor de positionering van de zonnepanelen. Aanpassingen aan deze hoek zijn meestal niet mogelijk, waardoor de natuurlijke helling van het dak gebruikt wordt.

Oriëntatie van de zonnepanelen

Een zuidelijke oriëntatie wordt gezien als ideaal voor zonnepanelen in Noord-Holland, omdat dit de meeste zonopvang over de dag verspreid biedt. Hoewel een optimale hellingshoek en zuidelijke oriëntatie niet altijd haalbaar zijn, zijn ze geen absolute vereisten voor een succesvol zonne-energiesysteem. Flexibiliteit in positionering kan eventuele beperkingen compenseren, waardoor zonnepanelen onder minder dan ideale omstandigheden toch effectief kunnen functioneren.

Noord-Holland in cijfers

  • Noord-Holland heeft in 2023 een bevolking van 2.952.622 mensen
  • Noord-Holland telt 1.392.040 woningen

 Deze cijfers illustreren het potentieel voor zonnepanelen in de provincie, gezien de aanzienlijke woningvoorraad en de waardeontwikkeling van onroerend goed. Voor meer gedetailleerde cijfers en informatie kun je de website AlleCijfers bezoeken.

Zonnepanelen installeren Noord-Holland

Op zoek naar een expert voor het installeren van zonnepanelen in Noord-Holland? Zonnemarkt biedt ervaren en gecertificeerde installateurs die bij u thuis komen voor een persoonlijk adviesgesprek. We hanteren een professionele aanpak gedurende het gehele installatieproces, inclusief technische dakinspectie, aansluiten op de omvormer, eventuele aanpassingen aan uw meterkast en de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze vakmensen werken snel, veilig en betrouwbaar, waardoor u snel kunt genieten van zonne-energie.

Heeft 3 zonnepanelen plaatsen zin?

Hoewel elke bijdrage aan duurzame energieopwekking waardevol is, produceert één zonnepaneel gemiddeld ongeveer 420 kWh per jaar. Drie panelen genereren dus circa 1260 kWh. Voor een eenpersoonshuishouden in Noord-Holland is dit meestal niet voldoende om in het volledige energieverbruik te voorzien. Daarom adviseren wij een minimum van zes zonnepanelen te installeren, waarmee een besparing van rond de 2520 kWh per jaar gerealiseerd kan worden. Deze aanbeveling verzekert dat de investering in zonnepanelen niet alleen duurzaam, maar ook economisch zinvol is.

Zonnepanelen in Noord-Holland aanschaffen

Het aanschaffen van zonnepanelen in Noord-Holland is een slimme zet met Zonnemarkt als uw begeleider. Wij verzekeren u van topkwaliteit zonnepanelen die naadloos aansluiten op uw energiebehoeften en die een garantie bieden voor een langdurige prestatie. Zo’n investering betaalt zichzelf terug, niet alleen financieel maar ook in bijdrage aan een groenere provincie. Na het aanvragen van een offerte, bieden wij een thuisconsult aan om het ideale systeem voor uw situatie te identificeren, zodat u kunt genieten van duurzame energieopwekking.

Waarom zonnepanelen in Noord-Holland?

In Noord-Holland zijn de voordelen van zonnepanelen duidelijk. Hoewel directe subsidies voor de aanschaf misschien beperkt zijn, faciliteert de regio de overgang naar zonne-energie door diverse financiële regelingen en mogelijke lokale subsidies via gemeenten. Dit maakt de installatie van zonnepanelen fiscaal aantrekkelijk en verhoogt de waarde van uw woning. Bovendien draagt elke geïnstalleerde zonnepaneel bij aan de duurzaamheidsdoelen van Noord-Holland, terwijl u bespaart op uw energiekosten. Samen kunnen we Noord-Holland nog groener maken.

Door de huidige beschikbare lokale ondersteuningen en financiële regelingen voor zonnepanelen in Noord-Holland, is nu het ideale moment om te investeren in zonne-energie. Niet alleen profiteert u van lagere energiekosten en draagt u bij aan een duurzamere toekomst, maar u kunt ook rekenen op de expertise van Zonnemarkt om het proces soepel en efficiënt te laten verlopen.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan