Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Limburg

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar zonnepanelen? Wilt u er zeker van zijn dat uw zonnepanelen en de installatie van hoge kwaliteit zijn? Zoekt u meer informatie over zonnepanelen en de regels rondom de installatie? 

Wij zijn Zonnemarkt, een installateur voor zonnepanelen en actief in heel Nederland, ook in Limburg. Of u nu een woning bezit of zonnepanelen zoekt voor uw bedrijf in Limburg, bij Zonnemarkt helpen wij u graag met alles wat te maken heeft met zonnepanelen. Wij installeren zonnepanelen in heel Limburg, van Noord-Limburg tot Zuid-Limburg.

Om u te helpen met het vinden van de beste zonnepanelen voor u in Limburg vindt u op deze pagina meer informatie. Over de offerte en voordelen van zonnepanelen, maar ook hoe het zit met subsidies voor zonnepanelen in Limburg.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk willen wij dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. We komen daarom graag persoonlijk bij u langs om een zonnepanelen systeem op maat samen te stellen. Dit doen we aan de hand van uw offerteaanvraag, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt.

Offerte zonnepanelen Limburg

Na uw aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen – in Limburg natuurlijk – komen we graag bij u langs voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Na het gesprek kunnen we een precieze factuur met u delen.

Wij zijn ook een leverancier van zonnepanelen en hebben al vele jaren ervaring met zonnepanelen leveren en installeren in Limburg en omstreken. Wij kunnen u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van groene en hernieuwbare stroom.

Zonnepanelen kopen in Limburg

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt meerdere opties voor de kosten van de zonnepanelen. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen, dan heeft u de keuze uit verschillende producten:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Bestaat er een subsidie voor zonnepanelen in Limburg?

Voor de offerte is het verder handig om te weten dat het btw-tarief op zonnepanelen sinds 2023 0% is. 

Er is helaas geen landelijke subsidie voor zonnepanelen – en dus ook geen subsidie voor zonnepanelen in Limburg. Wel bestaan er Subsidieregelingen Wonen en Duurzame energie, maar deze kunnen helaas niet gebruikt worden voor zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen in Limburg aanschaffen?

1.Betaalbare duurzame energie

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient. Maar dat is niet de enige reden om zonnepanelen te kopen in Limburg.

2.Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen duurzame energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken. Dat maakt zonnepanelen kopen uiteindelijk een voordelige keuze.

3.Belastingvoordeel op zonnepanelen

Wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning in Limburg, betaalt u 0% btw over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen. Dit is een regeling die in 2023 landelijk is ingegaan om het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker te maken.

Advies op maat

Dak geschikt voor zonnepanelen in Limburg?

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag laten plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Mag u zonnepanelen op uw dak laten plaatsen?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stads- of dorpsgezicht niet beschermd is. Het dorps- of stadsgezicht, hoe een stad of dorp er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. 

Ook in Limburg zijn er verschillende beschermde stads- en dorpsgezichten. Op deze website kunt u meer informatie vinden over welke gemeenten beschermd zijn. Op deze kaart kunt u direct zien welke gemeenten, steden en dorpen hieronder vinden. 

Indien u in een plaats woont die beschermd is, raden wij aan om eerst contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen u meer vertellen over restricties en mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Dat kan afhangen van een aantal factoren. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u bijvoorbeeld nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Als laatste is er nog de schaduw die bepaalt of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Want schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur. Is er maar een klein deel van de dag een schaduw op uw dak? Dan kunt u kiezen voor een parallel-geschakeld systeem waarbij de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar stroom opwekken.

Positionering zonnepanelen Limburg

Heeft u weleens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen. Maar het is niet alles. We leggen het hieronder aan u uit.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. In Nederland geldt eigenlijk dat de ideale hoek voor zonnepanelen er een is met een positionering op het zuiden.

Onze ideale hellingshoek voor de zonnepanelen, van 10 tot 13 graden, en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Limburg in cijfers

  • De provincie Limburg telt 1.128.367 inwoners.
  • In de provincie Limburg zijn 544.760 woningen te vinden, waarvan 61% koopwoningen.
  • Naast deze 332.304 koopwoningen zijn er natuurlijk ook bedrijfspanden, overheidsgebouwen en andere plekken waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. En dat is mooi, want hoe meer zonnepanelen wij installeren in Limburg, hoe meer mensen van hernieuwbare en duurzame energie gebruik kunnen maken.

Hoeveel zonnepanelen voor genoeg hernieuwbare energie?

Een vraag die wij nog wel eens krijgen is hoeveel zonnepanelen nut hebben. Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh aan duurzame energie opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het verbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn.

Zonnepanelen in Limburg aanschaffen?

Wilt u zonnepanelen kopen voor bij u in Limburg? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u de beste zonnepanelen geïnstalleerd krijgt die lang meegaan, voor de beste resultaten die passen bij uw energieverbruik.

Offerte voor zonnepanelen in Limburg

Nadat u een offerte heeft aangevraagd voor zonnepanelen, plannen wij graag een adviesgesprek bij u aan huis in. Bent u geen particulier en zoekt u zonnepanelen voor uw bedrijfspand? Dan kunnen wij u daar natuurlijk ook mee helpen. Tijdens dit adviesgesprek, gaan we in op verschillende aspecten die bepalen wat het beste zonnepanelensysteem is voor uw situatie. Zo kunnen we maatwerk leveren.

Zoals we al eerder noemden, bestaat er geen subsidie voor zonnepanelen in Limburg – en dit geldt eigenlijk voor het grootste deel van Nederland. Met ons adviesgesprek kunnen wij echter het beste systeem samenstellen die nu en in de toekomst past bij uw situatie. Zo verzekeren we langdurig gebruik (en plezier) van uw zonnepanelen, die het ook zonder subsidie méér dan waard zijn.

Waarom zonnepanelen in Limburg?

Zonnepanelen zijn een voordelige en verstandige keuze. U betaalt namelijk geen belasting over uw zonnepanelen, montagemateriaal en de installatie zelf. Zonnepanelen kopen heeft daarnaast niet alleen impact op uw eigen energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, maar ook op de duurzaamheid van uw energie. Hoe meer mensen in Limburg, Noord-Brabant en de andere provincies zonnepanelen kopen en zonne-energie gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen, hoe schoner en duurzamer heel Nederland uiteindelijk kan worden.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan