Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Groningen

Wilt u graag zonnepanelen kopen in Groningen? Wilt u zeker zijn van zonnepanelen en een installatie van hoge kwaliteit? Wilt u de beste zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand in Groningen? Bij Zonnemarkt helpen wij u graag met alles wat te maken heeft met zonnepanelen en te investeren in een duurzame toekomst.

Om u te helpen met het vinden van de beste zonnepanelen voor u in Groningen, vindt u op deze pagina meer informatie. Over de offerte en voordelen van zonnepanelen, bijvoorbeeld. Of bent u benieuwd naar de prijs voor zonnepanelen in Groningen en wilt u zeker weten dat u de zonnepanelen kunt laten plaatsen? Ook daar gaan we op in.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk willen wij dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. We komen daarom graag persoonlijk bij u langs om een zonnepanelen systeem op maat samen te stellen. Dit doen we aan de hand van uw offerteaanvraag, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt.

Offerte zonnepanelen Groningen

Na uw aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen bij u in Groningen, komen we graag bij u aan huis langs voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Na het gesprek kunnen we een precieze factuur met u delen.

Zonnemarkt is ook een leverancier van zonnepanelen en heeft al vele jaren ervaring met zonnepanelen leveren in Groningen en omstreken. Wij kunnen u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van groene en hernieuwbare stroom.

Zonnepanelen kopen in Groningen

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Aanbieding zonnepanelen Groningen

Voor de offerte is het verder handig om te weten dat het btw-tarief op zonnepanelen sinds 2023 0% is.  Alhoewel er geen landelijke subsidie voor zonnepanelen bestaat, is dit in Groningen net wat anders. Voor het aardbevingsgebied in Groningen bestaat namelijk wel een subsidie voor onder andere het verduurzamen van woningen. Op deze pagina van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) kunt u hier meer informatie over vinden.

Advies op maat

Waarom zonnepanelen in Groningen aanschaffen

1. Betaalbare duurzame energie in Groningen

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient.

2. Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. U wekt immers uw eigen duurzame energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken.

3. Belastingvoordeel op zonnepanelen

Wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning in Groningen, betaalt u 0% btw over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen. Dit is een regeling die in 2023 landelijk is ingegaan om het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker te maken.

4. Subsidie zonnepanelen Groningen

In Nederland geldt over het algemeen dat er geen subsidie beschikbaar is voor zonnepanelen. Groningen is echter een uitzondering. Er bestaat namelijk een subsidie voor verduurzaming en energie besparing voor woningeigenaren in het aardbevingsgebied van Groningen. Deze subsidie kan ook voor zonnepanelen gebruikt worden. Op deze pagina van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) kunt u er meer informatie over vinden.

 

Dak geschikt voor zonnepanelen Groningen

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stads- of dorpsgezicht niet beschermd is. Het dorps- of stadsgezicht, hoe een stad of dorp er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. 

In Groningen zijn er verschillende beschermde dorps- en stadsgezichten. Op deze kaart kunt u specifiek vinden welke gemeenten, steden en dorpen hieronder vinden. Voor de gemeente Groningen kunt u hier terecht voor een gedetailleerde kaart. Indien u in een plaats woont die beschermd is, raden wij aan om eerst contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen u meer vertellen over restricties en mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

De staat van het dak

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u bijvoorbeeld nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur.

Positionering zonnepanelen Groningen

Heeft u wel eens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen. Maar het is niet alles. We leggen het hieronder aan u uit.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid groene stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. In Nederland geldt eigenlijk dat de ideale hoek voor zonnepanelen er een is met een positionering op het zuiden.

Onze ideale hellingshoek voor de zonnepanelen, van 10 tot 13 graden, en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Zonnepanelen installeren Groningen

Bent u op zoek naar erkende installateurs in Groningen? Dan bent u bij Zonnemarkt aan het juiste adres. Wij komen graag bij u langs om zonnepanelen te installeren. Voordat we de plannen maken voor de installatie van de zonnepanelen, zullen we eerst voor een adviesgesprek bij u aan huis langskomen.

Het volledige proces pakken wij professioneel aan. Van de technische inspectie van het dak, de verbinding met de omvormer, een eventuele aanpassing aan uw meterkast en natuurlijk de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze ervaren deskundigen doen dit snel, veilig en betrouwbaar, zodat u na het aansluiten van de zonnepanelen direct kunt genieten van uw eigen zonne-energie.

Hoeveel zonnepanelen voor genoeg hernieuwbare energie?

Een vraag die wij nog wel eens krijgen is hoeveel zonnepanelen nut hebben. Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh aan duurzame energie opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het verbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn

Groningen in cijfers

  • De provincie Groningen heeft 596.075 inwoners
  • Bijna de helft, 238.147 inwoners, woont in gemeente Groningen
  • In de provincie Groningen zijn 290.562 woningen, waarvan 54% koopwoningen
  • Naast deze 145.281 koopwoningen zijn er natuurlijk ook bedrijfspanden, overheidsgebouwen en andere plekken waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. En dat is mooi, want hoe meer zonnepanelen wij installeren, hoe meer mensen van hernieuwbare energie gebruik kunnen maken. Zo maken we de stad Groningen samen groener.

Zonnepanelen in Groningen aanschaffen

Wilt u zonnepanelen kopen voor bij u in Groningen? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u de beste zonnepanelen geïnstalleerd krijgt, die passen bij uw energieverbruik en lang meegaan.  

Persoonlijk advies voor zonnepanelen in Groningen

Nadat u een offerte heeft aangevraagd voor zonnepanelen, plannen wij graag een vrijblijvend adviesgesprek bij u aan huis in. Tijdens dit vrijblijvend advies, gaan we in op verschillende aspecten die bepalen wat het beste zonnepanelensysteem is voor uw situatie. Op die manier kunnen wij u het beste verzekeren van langdurig gebruik (en plezier) van uw zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen in Groningen?

Zonnepanelen zijn een voordelige en verstandige investering. U betaalt namelijk geen belasting over uw zonnepanelen, montagemateriaal en de plaatsing zelf. Zonnepanelen kopen heeft daarnaast niet alleen impact op uw eigen energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, maar ook op de duurzaamheid van uw energie. Hoe meer mensen in Groningen zonnepanelen kopen en zonne-energie gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen, hoe schoner het milieu en duurzamer heel Nederland uiteindelijk kan worden

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan