Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Gelderland

Gelderland telt meer dan 2,13 miljoen inwoners. Wij vinden dat al deze mensen in Gelderland een groen Gelderland verdienen. Stel u voor dat elk huishouden in Gelderland zonnepanelen zou aanschaffen. Dan zouden meer dan 2,13 miljoen mensen kunnen genieten van groene stroom. Of zonnepanelen nu worden geïnstalleerd in Arnhem of Apeldoorn, in Nijmegen of Ede, Gelderland profiteert van meer zonnepanelen. Met zonnepanelen werken we samen aan een duurzamer Gelderland.

Wilt u uw bijdrage leveren aan een nog groener Gelderland? Wilt u ook genieten van zonne-energie en besparen op uw energierekening? Met andere woorden, woont u in Gelderland en wilt u zonnepanelen kopen? Bij Zonnemarkt helpen we u graag verder.

Advies op maat

Waarom zonnepanelen in Gelderland aanschaffen?

Waarom zou u zonnepanelen in Gelderland overwegen? Deze vraag heeft vele antwoorden, voornamelijk geworteld in de wens voor een duurzame toekomst en financiële besparingen. In Gelderland, waar de zon genereus zijn energie deelt, biedt de installatie van zonnepanelen een uitgelezen kans om op een milieuvriendelijke wijze energie op te wekken en tegelijkertijd uw energierekening te verlagen.

Betaalbare Duurzame Energie in Gelderland

Zonnepanelen zijn een investering in betaalbare hernieuwbare energie. De initiële kosten worden vaak binnen vijf tot acht jaar terugverdiend, dankzij de besparingen op de energierekening en de toename in de waarde van uw woning. Bovendien is het nultarief op de BTW voor zonnepanelen en de installatie ervan een financieel voordeel dat het aanschaffen nog aantrekkelijker maakt.

Lagere Energierekening

Het zelf opwekken van stroom betekent dat u minder afhankelijk bent van het net, wat direct resulteert in een lagere energierekening. De mogelijkheid om overtollige energie terug te leveren aan het net, dankzij de salderingsregeling, optimaliseert uw besparingen nog verder.

Geen directe Subsidies, wel andere Voordelen

Hoewel er momenteel geen provinciale subsidies zijn voor zonnepanelen in Gelderland, bieden de landelijke financiële voordelen, zoals de Energie bespaarlening van het Nationaal Warmtefonds en de salderingsregeling, aanzienlijke financiële stimulansen om te investeren in zonnepanelen.

Duurzaam Gelderland

De installatie van zonnepanelen draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en ondersteunt Gelderland in zijn streven naar een duurzame toekomst. Elke paneel draagt bij aan een schonere, groenere provincie.

Het kiezen voor zonnepanelen in Gelderland is niet alleen een slimme financiële beslissing, maar ook een stap voorwaarts naar een duurzamere levensstijl. Met de hulp van ervaren installateurs en de beschikbaarheid van financiële voordelen is de overstap naar zonne-energie nog nooit zo toegankelijk geweest. Bent u klaar om uw steentje bij te dragen aan een groener Gelderland en tegelijkertijd te besparen op uw energiekosten? Overweeg dan zeker de aanschaf van zonnepanelen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij vinden het belangrijk dat de zonnepanelen die u kiest naadloos aansluiten bij uw behoeften. Om dit te waarborgen, bezoeken we u graag thuis om een persoonlijk zonnepanelen systeem te ontwerpen dat volledig aan uw wensen voldoet. Na uw verzoek voor een offerte zonnepanelen in Gelderland, waarbij u uw jaarlijkse energieverbruik specificeert, plannen we een adviesgesprek bij u thuis. In dit gesprek bespreken we het aantal benodigde zonnepanelen, het ideale montagesysteem voor uw situatie, en de wijze van veilige installatie. Of u nu behoefte heeft aan 6, 12, of meer zonnepanelen, na ons overleg kunnen we een exacte kostenraming met u delen. U kunt rekenen op onze kwaliteit die meer dan 25 jaar standhoudt, waardoor u verzekerd bent van langdurig gebruik van groene energie. Voor een offerte zonnepanelen of meer informatie over de kosten van zonnepanelen in Gelderland, staan wij altijd voor u klaar.

Zonnepanelen kopen in Gelderland

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen, dan heeft u de keuze uit:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.
Advies op maat

Dak geschikt voor zonnepanelen in Gelderland

In Gelderland, net als in andere provincies, zijn er verschillende aspecten die bepalen of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Een grondige ‘dakcheck’ is essentieel om te bevestigen dat uw dak zonnepanelen kan dragen en dat de plaatsing ervan is toegestaan. Het is raadzaam om dit tijdig te onderzoeken, aangezien niet elk dak zonder meer geschikt is voor zonnepanelen.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

De grootte van uw dak speelt een cruciale rol. Niet alleen moet uw dak fysiek in staat zijn om zonnepanelen te dragen, maar er moet ook voldoende ruimte beschikbaar zijn voor het gewenste aantal panelen. Het bepalen van de beschikbare ruimte is de eerste stap in het beoordelen van de geschiktheid van uw dak.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is van belang om na te gaan of er beperkingen zijn vanuit de gemeente met betrekking tot uw dakbedekking, de status van uw woning als monument, of beschermde stads- of dorpsgezichten in Gelderland. Voor beschermde gezichten kunt u informatie vinden op de kaart van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en bij uw gemeente voor specifieke richtlijnen.

De staat van het dak

De staat van uw dak is cruciaal voor de installatie van zonnepanelen. Het dak moet niet alleen de panelen kunnen dragen, die ongeveer 20 tot 22 kg per stuk wegen, maar ook eventuele aanvullende apparatuur zoals micro-omvormers. De draagkracht van uw dak is daarom een belangrijke factor.

Schaduw op uw dak

Schaduw heeft een significante impact op de effectiviteit van zonnepanelen. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw ligt, kan het zijn dat uw locatie minder geschikt is voor zonnepanelen. Alternatieve locaties voor de panelen, zoals een garage of schuur, kunnen een oplossing bieden.

Positionering zonnepanelen Gelderland

Het optimaliseren van de positionering van zonnepanelen in Gelderland speelt een cruciale rol in de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem. De hoek en oriëntatie van de zonnepanelen zijn essentiële factoren die de hoeveelheid opgewekte energie beïnvloeden.

De ideale hoek voor zonnepanelen

In Gelderland, net als elders, is een hoek van 35 graden vaak geciteerd als de ideale hoek voor zonnepanelen om maximaal zonlicht te vangen gedurende de dag. Deze specifieke hoek optimaliseert de zonne-inval en maximaliseert de energieopwekking per paneel.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Voor installaties op platte daken prefereren experts vaak een hoek tussen 10 en 13 graden. Deze lichtere helling maakt het mogelijk om meer panelen dichter bij elkaar te plaatsen, aangezien ze minder schaduw op elkaar werpen. Dit arrangement bevordert de totale energieproductie meer dan de strikte naleving van de ideale hoek van 35 graden.

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken in Gelderland is de hellingshoek vooraf bepaald door de architectuur van het dak zelf. Aanpassingen aan deze hellingshoek zijn meestal niet mogelijk, waardoor de bestaande hoek wordt geaccepteerd voor de installatie.

Oriëntatie van de zonnepanelen

Een zuidelijke oriëntatie wordt algemeen beschouwd als ideaal voor de positionering van zonnepanelen in Nederland, inclusief Gelderland. Deze oriëntatie maximaliseert de blootstelling aan zonlicht en daarmee de energieopwekking. Toch is een zuidelijke positionering niet altijd haalbaar vanwege de specifieke kenmerken of beperkingen van een pand.

Het is belangrijk te onthouden dat de ideale hellingshoek en zuidelijke oriëntatie niet absoluut vereist zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Verschillende andere factoren, zoals schaduw, type dakbedekking, en esthetische overwegingen, spelen ook een rol in de uiteindelijke beslissing.

Gelderland in cijfers

  • Gelderland heeft in 2023: 2.133.708 inwoners.
  • De provincie beschikt over 940.858 woningen, met een significant deel als koopwoningen, wat de verspreiding van zonne-energie ondersteunt.

Dit maakt Gelderland een ideale plek voor zonnepanelen, gezien het grote potentieel voor duurzame energieproductie​

Zonnepanelen installeren Gelderland

Als u op zoek bent naar een expert in het installeren van zonnepanelen in Gelderland, is Zonnemarkt uw ideale partner. Onze team van gecertificeerde installateurs staat klaar om u te bezoeken voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis, nog voordat we overgaan tot de planning van uw zonnepaneleninstallatie.

Gedurende het gehele traject staan professionaliteit en vakmanschap centraal. Dit begint bij de technische inspectie van uw dak en de aansluiting op de omvormer, inclusief eventuele noodzakelijke aanpassingen in uw meterkast, tot aan de daadwerkelijke installatie van de zonnepanelen zelf. Ons doel is om het installatieproces snel, veilig en betrouwbaar uit te voeren, zodat u onmiddellijk kunt beginnen met het opwekken en genieten van uw eigen zonne-energie.

Heeft 3 zonnepanelen plaatsen zin?

Wat betreft de vraag of het plaatsen van drie zonnepanelen zinvol is: elke geïnstalleerde zonnepaneel, met een gemiddelde opbrengst van 420 kWh, draagt bij aan uw energieproductie. Drie panelen genereren samen ongeveer 1260 kWh per jaar. Hoewel dit mogelijk niet volstaat om aan de energiebehoefte van een eenpersoonshuishouden te voldoen, is het zeker een stap in de juiste richting. Voor een optimale energieproductie adviseren wij echter de installatie van ten minste zes zonnepanelen, wat leidt tot een jaarlijkse energiebesparing van circa 2520 kWh.

Zonnepanelen in Gelderland aanschaffen

Zoekt u naar mogelijkheden voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Gelderland? Zonnemarkt staat voor u klaar om u van dienst te zijn met kwalitatieve zonnepanelen die aansluiten op uw energiebehoeften. Na uw offerteaanvraag voor zonnepanelen in Gelderland, organiseren we een huisbezoek voor een adviesgesprek. Dit zorgt ervoor dat u profiteert van een systeem dat lang meegaat en optimaal presteert. 

Waarom zonnepanelen in Gelderland?

Hoewel er in Gelderland geen directe subsidies voor zonnepanelen zijn, is de aanschaf vrijgesteld van belasting, wat bijdraagt aan een duurzame en economisch voordelige energieoplossing. Door te kiezen voor zonnepanelen draagt u bij aan een duurzamer Gelderland.

 

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan