Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Flevoland

Flevoland, met een bevolking van ruim 423.000 inwoners, staat aan de vooravond van een duurzame revolutie. Denk eens aan de impact als ieder huishouden in Flevoland zou kiezen voor zonnepanelen. Dit zou betekenen dat alle 423.000 inwoners toegang krijgen tot groene energie. Of het nu gaat om installaties in Almere of Lelystad, in Emmeloord of Zeewolde, Flevoland kan significant bijdragen aan de verduurzaming. Wij plaatsen zonnepanelen en helpen zo om samen een duurzamer Flevoland te bouwen.

Wilt u bijdragen aan een duurzamer Flevoland? Bent u geïnteresseerd in de voordelen van zonne-energie en wilt u uw energiekosten verlagen? De beste oplossing voor groene stroom. Woont u in Flevoland en overweegt u zonnepanelen te kopen? Bij Zonnemarkt ondersteunen we u graag in dit proces.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Voor bewoners van Flevoland die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen, bieden wij een uitstekende service die begint bij uw unieke situatie. Na uw aanvraag voor een zonnepanelen offerte, waar u uw jaarlijkse energieverbruik aangeeft, komen we bij u thuis langs om uw behoeften te bespreken.
We adviseren over het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, het geschikte montagesysteem, en hoe de installatie veilig uitgevoerd zal worden, of u nu kiest voor een kleiner of groter aantal panelen. 

U ontvangt van ons een gedetailleerde offerte na het gesprek, met de belofte van een kwaliteitssysteem dat u meer dan 25 jaar van groene stroom voorziet.

Zonnepanelen kopen in Flevoland

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen en laten installeren door onze zonnepanelen installateurs, dan heeft u de keuze uit:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Waarom zonnepanelen in Flevoland aanschaffen?

1. Betaalbare duurzame energie

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient. Maar dat is niet de enige reden om zonnepanelen te kopen in Flevoland.

2. Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen duurzame energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken. Dat maakt zonnepanelen kopen uiteindelijk een voordelige keuze.

3. Belastingvoordeel op zonnepanelen

Wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning in Flevoland, betaalt u 0% btw over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen. Dit is een regeling die in 2023 landelijk is ingegaan om het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker te maken.

4. Subsidie zonnepanelen Utrecht

In Nederland geldt over het algemeen dat er geen subsidie beschikbaar is voor zonnepanelen. Wél kunt u gebruik maken van de salderingsregeling en de duurzaamheidslening. betaalt u geen belasting over de zonnepanelen, montagemateriaal of de installatie. 

Flevoland in Cijfers

  • Inwoners in Flevoland 444.701 in 2023 heeft gezien 
  • Flevoland beschikt over 181.165 woningen, een getal dat de potentie voor zonne-energie onderstreept, gezien de moderne bouw die vaak beter geschikt is voor de installatie van zonnepanelen

Dak geschikt voor zonnepanelen in Utrecht?

Om te bepalen of uw dak in Flevoland geschikt is voor zonnepanelen, is een grondige ‘dakcheck’ essentieel. Deze check helpt u vaststellen of u direct zonnepanelen kunt plaatsen, gezien niet elk dak geschikt is voor zonnepanelen zonder voorafgaande aanpassingen.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

De eerste overweging is of uw dak groot genoeg is voor het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om uw energieverbruik te dekken. Het beschikbare dakoppervlak moet groot genoeg zijn voor installatie.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Controleer of uw dakbedekking geschikt is voor zonnepanelen en of er geen beperkingen zijn vanwege een monumentenstatus of beschermd stads- of dorpsgezicht. Voor Flevoland specifiek, bekijk de kaart van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed voor eventuele beschermde gezichten en neem bij twijfel contact op met uw gemeente.

De staat van het dak

Belangrijk is ook de fysieke staat van uw dak. Het dak moet niet alleen de zonnepanelen kunnen dragen, maar ook de installatie veilig kunnen ondersteunen. De draagkracht is cruciaal; als u weet dat het dak niet beloopbaar is, kan het zijn dat versterking nodig is voordat de zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden.

Schaduw op uw dak

Zonnepanelen en schaduw gaan niet goed samen. Als uw dak significant deel van de dag in de schaduw ligt, kan dit de effectiviteit van zonne-energie aanzienlijk verminderen. Overweeg alternatieve locaties voor de panelen als uw dak veel schaduw heeft.

Het uitvoeren van deze dakcheck in Flevoland is een cruciale stap in het proces om over te gaan op zonne-energie. Het zorgt ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en maximaliseert de efficiëntie van uw toekomstige zonne-energiesysteem.

Zonnepanelen in Flevoland aanschaffen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor uw woning of bedrijf in Flevoland? Bij Zonnemarkt staan we voor u klaar. Ons aanbod omvat hoogwaardige zonnepanelen die uw energiebehoeften naadloos aanvullen en een langdurige duurzaamheid waarborgen. Investeren in zonnepanelen via Zonnemarkt is niet alleen slim, maar ook zorgeloos. Na het aanvragen van een offerte zonnepanelen in Flevoland, organiseren we een persoonlijk vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Zo identificeren we samen het meest geschikte zonnepanelen systeem voor uw situatie, verzekerd van een toekomstbestendige keuze.

Waarom zonnepanelen in Flevoland?

Waarom zou je zonnepanelen kopen in Flevoland? Ondanks dat Flevoland mogelijk geen directe subsidies voor zonnepanelen biedt, blijft de investering economisch aantrekkelijk. De aanschaf van zonnepanelen in Flevoland betekent vrijstelling van belasting op de panelen, het montagemateriaal en de installatiewerkzaamheden. Daarnaast profiteert u van een lagere energierekening en verhoogt u de duurzaamheid van uw energieverbruik. Met uw keuze voor zonne-energie levert u een belangrijke bijdrage aan een schoner en duurzamer Flevoland. Na het installeren hebben de zonnepanelen een minimale levensduur van zo’n 25 jaar.

Advies op maat

Positionering zonnepanelen Flevoland

De positionering van zonnepanelen in Flevoland is cruciaal voor het maximaliseren van de energieopwekking. Het begrijpen van de ideale hoek en oriëntatie kan het verschil maken in hoe effectief uw zonnepanelen zonne-energie omzetten in elektriciteit.

De ideale hoek voor zonnepanelen

In Flevoland wordt algemeen aangenomen dat een hoek van 35 graden ideaal is voor zonnepanelen om de maximale hoeveelheid zonlicht te vangen. Deze hoek optimaliseert de zonne-inval gedurende de dag en maximaliseert de energieproductie.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Voor platte daken in Flevoland is een hoek van 10 tot 13 graden optimaal. Deze relatief flauwe hoek minimaliseert schaduwvorming, waardoor zonnepanelen dichter bij elkaar geplaatst kunnen worden. Dit compenseert voor de niet-ideale hoek door het aantal panelen dat zonlicht vangt te maximaliseren.

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken wordt de hellingshoek bepaald door de bouw van het dak zelf. Aanpassingen aan de hoek zijn meestal niet mogelijk, waardoor de natuurlijke helling van het dak leidend is voor de positionering van de zonnepanelen.

Oriëntatie van de zonnepanelen

De optimale oriëntatie van zonnepanelen in Flevoland is op het zuiden gericht. Deze zuidelijke richting vangt door de dag heen het meeste zonlicht. Echter, de ideale hellingshoek en zuidelijke oriëntatie zijn geen strikte vereisten. De technologie achter zonnepanelen maakt ze flexibel in gebruik, zelfs als de omstandigheden niet optimaal zijn.

Zonnepanelen installeren Flevoland

Zoekt u een professionele installateur voor zonnepanelen in Flevoland? Zonnemarkt staat voor u klaar met gecertificeerde installateurs die door heel Flevoland reizen om zonnepanelen te installeren. Voordat we overgaan tot de daadwerkelijke installatie, komen we eerst bij u thuis voor een persoonlijk gedegen advies gesprek.

Onze aanpak kenmerkt zich door professionaliteit gedurende het gehele traject: van de technische inspectie van uw dak tot het aansluiten van de zonnepanelen en eventuele aanpassingen in uw meterkast. Onze installateurs werken snel, veilig en betrouwbaar, zodat u na installatie direct kunt genieten van de voordelen van zonne-energie.

Heeft 3 zonnepanelen plaatsen zin?

Hoewel elk zonnepaneel bijdraagt aan uw energieproductie, levert één zonnepaneel gemiddeld ongeveer 420 kWh extra stroom per jaar op. Met drie zonnepanelen kunt u dus ongeveer 1260 kWh jaarlijks opwekken. Voor een eenpersoonshuishouden is dit vaak niet voldoende om volledig in het energieverbruik te voorzien. Daarom adviseren wij minimaal zes zonnepanelen te installeren, wat kan resulteren in een jaarlijkse besparing van circa 2520 kWh.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan