Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Drenthe

Drenthe heeft meer dan 502.100 inwoners. Wij vinden dat al deze Drenten een groen Drenthe verdienen. Stel u eens voor dat elk huishouden in Drenthe zonnepanelen zou aanschaffen. Dan zouden meer dan 502.100 aardige mensen kunnen genieten van groene stroom. Of zonnepanelen nu worden geïnstalleerd in Assen of Aalden, in Emmen of Eelde, de provincie Drenthe profiteert van meer zonnepanelen. Met zonnepanelen werken we samen aan een duurzamer Drenthe.

Wilt u uw bijdrage leveren aan een nog groener Drenthe? Wilt u ook genieten van zonne-energie en besparen op uw energierekening? Met andere woorden, woont u in Drenthe en wilt u zonnepanelen kopen? Bij Zonnemarkt helpen we u graag verder met jarenlange ervaring.

Advies op maat

Waarom zonnepanelen in Drenthe aanschaffen?

Drenthe biedt uitstekende mogelijkheden voor huishoudens en bedrijven om te investeren in zonne-energie. Met zijn relatief hoge aantal zonuren en de steun van zowel landelijke als mogelijke lokale initiatieven, biedt Drenthe een vruchtbare grond voor duurzame energieoplossingen.

Betaalbare Duurzame Energie in Drenthe

Zonnemarkt erkent het belang van betaalbare, duurzame energie. Door te investeren in zonnepanelen, profiteert u niet alleen van een groenere energiebron, maar ook van aanzienlijke besparingen op lange termijn. De kosten voor zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gedaald, terwijl de efficiëntie is toegenomen, wat zonne-energie een steeds toegankelijkere optie maakt.

Lagere Energierekening

Een direct voordeel van het installeren van zonnepanelen is de verlaging van de energierekening. Door zelf energie op te wekken, vermindert uw afhankelijkheid van het energienet, waardoor uw maandelijkse kosten dalen. Zonnemarkt helpt klanten dit voordeel te maximaliseren met op maat gemaakte systemen die aansluiten bij uw energieverbruik.

Belastingvoordeel op Zonnepanelen

Dankzij het btw-nultarief op de aankoop en installatie van zonnepanelen, aangeboden door de Nederlandse overheid, worden de initiële kosten voor het aanschaffen van zonnepanelen aanzienlijk verlaagd. Dit maakt de overstap naar zonne-energie financieel nog aantrekkelijker. Zonnemarkt kan u adviseren over hoe u van dit voordeel kunt profiteren. Hoewel er geen directe subsidies van de provincie Drenthe zijn voor de aanschaf van zonnepanelen, biedt de Energie bespaarlening van het Nationaal Warmtefonds Drentse huishoudens de mogelijkheid om tegen een lage rente te investeren in zonnepanelen. Dit, gecombineerd met de landelijke financiële voordelen, maakt het investeren in zonne-energie in Drenthe extra voordelig.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Het is ons doel dat uw zonnepanelen perfect aansluiten bij uw energiebehoeften. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot een persoonlijke ontmoeting om een zonnepanelen systeem op maat voor u samen te stellen. Na uw aanvraag voor een vrijblijvende offerte zonnepanelen Drenthe, waarin u aangeeft wat uw jaarlijkse stroomverbruik is, komen wij met plezier bij u langs voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek evalueren we hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste past en hoe we de installatie veilig uitvoeren. Ongeacht of u interesse heeft in 6, 12 of meer zonnepanelen, na ons gesprek ontvangt u van ons een gedetailleerde factuur. We garanderen u kwaliteit die de komende 25 jaar meegaat, zodat u lang kunt genieten van duurzame energie. Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of zoekt u naar zonnepanelen offerte online in Drenthe? Bij ons bent u aan het juiste adres.

Zonnepanelen kopen in Drenthe

Voor de installatie van zonnepanelen heeft u bij Zonnemarkt verschillende opties. Stel, u zou 10 zonnepanelen willen kopen, dan heeft u de keuze uit:

  • Onze instap-optie voor 10 zonnepanelen kost €5.400 excl. btw. 
  • Ons topsysteem voor 10 zonnepanelen kost €8.800 excl. btw.
  • De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Drenthe

In Drenthe, net als in andere provincies, zijn er verschillende aspecten die bepalen of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Een grondige ‘dakcheck’ is essentieel om te bevestigen dat uw dak zonnepanelen kan dragen en dat de plaatsing ervan is toegestaan. Het is raadzaam om dit tijdig te onderzoeken, aangezien niet elk dak zonder meer geschikt is voor zonnepanelen.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

De grootte van uw dak speelt een cruciale rol. Niet alleen moet uw dak fysiek in staat zijn om zonnepanelen te dragen, maar er moet ook voldoende ruimte beschikbaar zijn voor het gewenste aantal panelen. Het bepalen van de beschikbare ruimte is de eerste stap in het beoordelen van de geschiktheid van uw dak.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is van belang om na te gaan of er beperkingen zijn vanuit de gemeente met betrekking tot uw dakbedekking, de status van uw woning als monument, of beschermde stads- of dorpsgezichten in Drenthe. Voor beschermde gezichten kunt u informatie vinden op de kaart van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en bij uw gemeente voor specifieke richtlijnen in Drenthe.

De staat van het dak

De staat van uw dak is cruciaal voor de installatie van zonnepanelen. Het dak moet niet alleen de panelen kunnen dragen, die ongeveer 20 tot 22 kg per stuk wegen, maar ook eventuele aanvullende apparatuur zoals micro-omvormers. De draagkracht van uw dak is daarom een belangrijke factor.

Schaduw op uw dak

Schaduw heeft een significante impact op de effectiviteit van zonnepanelen. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw ligt, kan het zijn dat uw locatie minder geschikt is voor zonnepanelen. Alternatieve locaties voor de panelen, zoals een garage of schuur, kunnen een oplossing bieden.

Drenthe in cijfers

  • Drenthe had in 2023 ongeveer 502.051 inwoners
  • In Drenthe zijn er 227.907 woningen

Dit, samen met de bevolkingsgrootte, maakt Drenthe geschikt voor de snelle installatie van zonnepanelen, waardoor het een potentieel heeft voor significante bijdragen aan duurzame energieproductie.

Positionering zonnepanelen Drenthe

In Drenthe, net als in de rest van Nederland, speelt de hoek waaronder zonnepanelen worden geplaatst een cruciale rol in de efficiëntie van energieopwekking. Het begrip van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen draagt bij aan het optimaliseren van hun prestaties.

De ideale hoek voor zonnepanelen

Voor de optimale vangst van zonlicht en maximale energieopwekking wordt vaak een hoek van 35 graden aangeraden. Deze hoek zorgt ervoor dat de panelen gedurende de dag de meeste zon vangen, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Op platte daken in Drenthe wordt meestal een hoek van 10 tot 13 graden geadviseerd. Deze lagere hoek maakt het mogelijk om meer panelen naast elkaar te plaatsen omdat ze minder schaduw op elkaar werpen. Dit bevordert de totale energieopwekking meer dan wanneer strikt de ‘ideale’ hoek zou worden aangehouden.

De Hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Bij schuine daken wordt de hellingshoek bepaald door het dak zelf, waardoor aanpassingen aan de hoek niet mogelijk zijn. De bestaande hellingshoek van het dak wordt in deze situaties geaccepteerd zoals die is.

Oriëntatie van de Zonnepanelen

De richting waarin zonnepanelen worden geplaatst, beïnvloedt eveneens hun efficiëntie. Idealiter worden zonnepanelen in Nederland op het zuiden gericht voor maximale energieopwekking. Echter, deze ideale positionering is geen strikte vereiste; de daadwerkelijke opstelling hangt af van de specifieke omstandigheden en mogelijkheden op locatie.

In situaties waarbij het niet mogelijk is om de ideale hoek of zuidelijke oriëntatie te gebruiken, kunnen zonnepanelen nog steeds effectief functioneren. Er zijn diverse factoren die bijdragen aan de algehele prestaties van een zonne-energiesysteem.

Zonnepanelen installeren Drenthe

Als u op zoek bent naar een zonnepanelen installateur in Drenthe, staat Zonnemarkt voor u klaar met onze gecertificeerde zonnepanelen installateurs. Wij bieden een uitgebreide service die begint met een adviesgesprek bij u thuis, om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Ons team hanteert een professionele aanpak gedurende het hele proces, van de technische inspectie van uw dak en de verbinding met de omvormer tot eventuele aanpassingen in uw meterkast en de uiteindelijke installatie van de zonnepanelen. Onze zonnepanelen installateurs werken snel, veilig en betrouwbaar, zodat u snel kunt genieten van uw eigen zonne-energie in Drenthe.

Heeft 3 zonnepanelen plaatsen zin?

Het plaatsen van slechts drie zonnepanelen kan al een verschil maken. Met een gemiddelde opbrengst van 420 kWh per zonnepaneel, kunt u met drie panelen jaarlijks zo’n 1260 kWh opwekken. Hoewel dit misschien niet voldoende is om het energieverbruik van een eenpersoonshuishouden volledig te dekken, is het een goede start. Wij adviseren echter minimaal zes zonnepanelen te installeren om een aanzienlijkere impact te maken, met een jaarlijkse besparing van ongeveer 2520 kWh.

Voor advies op maat en de beste oplossingen voor het installeren van zonnepanelen in Drenthe, inclusief een gedetailleerde schatting van de opbrengst en besparing voor uw specifieke situatie, nodigen wij u uit contact op te nemen met Zonnemarkt. Onze experts staan klaar om u te helpen met alles rondom de installatie van zonnepanelen, van het plaatsen tot het aansluiten.

Zonnepanelen in Drenthe aanschaffen

Overweegt u zonnepanelen in Drenthe aan te schaffen en te laten installeren? Zonnemarkt is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige zonnepanelen die aansluiten bij uw energiebehoeften.

Een goede investering voor de lange termijn. Na uw offerteaanvraag komen we graag bij u thuis voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we alle relevante aspecten behandelen om het ideale zonnepanelensysteem voor uw situatie te bepalen. Zo garanderen we u van een duurzaam en efficiënt gebruik van de beste zonnepanelen in Drenthe zonder bijkomende kosten.

Waarom zonnepanelen in Drenthe?

Hoewel in heel Drenthe geen specifieke subsidies voor zonnepanelen biedt, zijn er toch fiscale voordelen zoals geen belastingheffing op de installatie, die zonnepanelen een slimme keuze maken. De aanschaf van zonnepanelen beïnvloedt niet alleen uw energierekening positief en kan de WOZ-waarde van uw woning verhogen, maar draagt ook bij aan een duurzamere provincie door het gebruik van groene energie.

Bij Zonnemarkt begrijpen we dat het overstappen naar zonne-energie een grote stap is. Wij zijn er om u te begeleiden bij elke stap van het proces, van de eerste beoordeling tot de installatie en het daaropvolgende onderhoud, om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van uw investering in duurzame energie. Ontdek samen met ons de mogelijkheden om uw woning of bedrijfspand in Drenthe te verduurzamen.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan