Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen Eindhoven

Eindhoven telt meer dan 243.700 inwoners. En al haar inwoners verdienen een groene stad. Want stelt u zich eens voor dat ieder huishouden in de gemeente Eindhoven zonnepanelen aan zou schaffen. Dat zou betekenen dat 126.791 huishoudens zouden kiezen voor groene stroom. Wat een impact zou dat hebben! 

Wilt u uw steentje bijdragen aan een groener Eindhoven? Wilt u ook genieten van zonne-energie en besparen op uw energierekening? Woont u in Eindhoven en wilt u zonnepanelen kopen? Bij Zonnemarkt helpen we u graag verder. Met onze zonnepanelen bouwen we samen aan een duurzaam Eindhoven.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk willen wij wel dat uw zonnepanelen passen bij wat u nodig heeft. Om een zonnepanelen systeem voor u op maat te kunnen samenstellen, komen we graag persoonlijk bij u langs in Eindhoven. Na een offerteaanvraag, waarbij u kunt aangeven hoeveel stroom u jaarlijks gebruikt, komen we bij u aan huis voor een adviesgesprek. We bespreken dan hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk montagesysteem het beste bij u past en hoe wij de installatie veilig zullen uitvoeren. Wij kunnen u verzekeren van kwaliteit die meer dan 25 jaar meegaat, zodat u nog jarenlang kunt genieten van groene stroom. 

Waarom zonnepanelen in Eindhoven aanschaffen?

1.Betaalbare energie in Eindhoven

Met zonnepanelen haalt u betaalbare hernieuwbare energie op uw dak. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u uw zonnepanelen al binnen vijf jaar hebben terugverdient.

2.Lagere energierekening

Met zonnepanelen verlaagt u uw energierekening. U wekt immers uw eigen zonne-energie op en gebruikt alleen de elektriciteit van uw leverancier op de momenten dat de zonnepanelen geen stroom opwekken.

3.Belastingvoordeel op zonnepanelen

Op dit moment is er helaas geen subsidie via de Nederlandse overheid beschikbaar voor zonnepanelen in Eindhoven. Wanneer u op dit moment uw zonnepanelen koopt voor uw woning of bedrijfspand in Eindhoven, betaalt u echter 0% btw over uw zonnepanelen én het volledige systeem – installatie inbegrepen. Daarnaast is het mogelijk om voordelig een lening af te sluiten voor uw zonnepanelen via Nationale Warmtefonds of via warmtefonds.nl.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Eindhoven?

Er zijn een aantal dingen die u kunt nagaan om er zeker van te zijn of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Na deze ‘dakcheck’ voor zonnepanelen weet u zeker dat u gewoon zonnepanelen mag plaatsen. Wilt u zo snel mogelijk weten of uw dak geschikt is? Dan raden wij u aan dit op tijd te doen. Zonnepanelen kunnen namelijk niet zomaar op elk dak geplaatst worden. 

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Behalve dat u zich moet afvragen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnepanelen op uw dak passen. Als er geen ruimte op uw dak is voor zonnepanelen – of niet genoeg geschikt dakoppervlak – dan wordt het namelijk lastig. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen, maar als u wilt weten of uw dak geschikt is, dan is dit de eerste stap.

Mag u zonnepanelen op uw dak plaatsen?

Het is belangrijk dat u nagaat of uw dakbedekking nog geschikt is, of u in een monumentaal pand woont en – In sommige gevallen – of het stadsgezicht niet beschermd is. Het stadsgezicht, hoe een stad er uitziet, kan namelijk beschermd zijn. Zo is de wijk Villapark in het stadsdeel Tongelre een beschermd stadsgezicht en is er besloten dat dit stadsgezicht niet verhinderd of aangepast mag worden. Gemeente Eindhoven werkt momenteel nog aan een verduurzaamheidsplan voor de verduurzaming van monumentale panden en/of een beschermd stadsgezicht.

De staat van het dak

Behalve de vraag of u zonnepanelen mag plaatsen, is het natuurlijk ook belangrijk dat u de zonnepanelen kunt plaatsen. Daarbij is het vooral belangrijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen – en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Zonnepanelen wegen namelijk best wat. De zonnepanelen die wij verkopen zijn rond de 20 tot 22 kg per paneel. Dit is zonder eventuele micro-omvormers of extra ballast voor platte daken. Wat voor dak u ook heeft, het is altijd belangrijk dat u weet wat de staat van uw dak is. Daarnaast is het ook goed om te weten wat de draagkracht van het dak is. Als u nu al weet dat u niet over uw dak kan lopen, dan is de draagkracht waarschijnlijk te laag.

Schaduw op uw dak

Schaduw en zonnepanelen zijn natuurlijk geen goede combinatie. Als uw dak een groot deel van de dag in de schaduw staat, dan kan het zijn dat uw huis niet geschikt is voor zonnepanelen. In plaats daarvan kunt u eventueel een andere plek zoeken voor de zonnepanelen, zoals een garage of schuur.

Positionering zonnepanelen Eindhoven

Heeft u weleens gehoord van de ‘ideale hoek’ voor zonnepanelen? Op 35 graden zouden zonnepanelen optimaal zon vangen en kunnen ze per paneel ook de hoogste hoeveelheid energie opwekken. En dat klopt zeker: de hoek heeft zeker invloed op hoeveel zon de zonnepanelen gedurende de dag vangen.

De hoek voor zonnepanelen op een plat dak

Bij een plat dak gebruiken wij zelf het liefst een hoek van 10 tot 13 graden voor de zonnepanelen. Dat is een stukje platter dan de ‘ideale’ hoek, maar zo kunnen we meer zonnepanelen naast elkaar plaatsen. Omdat de hoek lager is, creëren de zonnepanelen minder schaduw rondom het paneel, waardoor we de panelen dichter bij elkaar kunnen zetten. Dat heeft meer invloed op de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt dan de hoek van de zonnepanelen. Ook als we dat met de beste hoek voor zonnepanelen vergelijken. 

De hoek voor zonnepanelen op een schuin dak

Voor schuine daken kunnen we helaas niks aan de hellingshoek doen. Het dak bepaalt daarbij de hellingshoek.  

De oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie, de richting waar de zonnepanelen op staan, kan het opwekken van energie zeker bevorderen. Over het algemeen is de ideale hoek voor zonnepanelen in Nederland er een met een positionering op het zuiden. 

De ideale hellingshoek van de zonnepanelen en een positionering op het zuiden, zijn echter geen harde eis bij het plaatsen van zonnepanelen. Soms is het simpelweg niet mogelijk om gebruik te maken van de ideale hellingshoek, of om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Zonnepanelen kunnen er in principe beter door werken, maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Gemeente Eindhoven in cijfers

  • Gemeente Eindhoven heeft 243.730 inwoners
  • Eindhoven telt 126.791 huishoudens
  • Er zijn 118.333 woningen in de gemeente Eindhoven, waarvan 44% (52.066) koopwoningen zijn. Met maar ongeveer een kwart van alle energielabels op energielabel A, kunnen zonnepanelen een grote impact maken op de duurzaamheid van de woningen en gebouwen in Eindhoven.

Zonnepanelen installeren

Bent u op zoek naar een zonnepanelen installateur in Eindhoven? Dan bent u bij Zonnemarkt aan het juiste adres. Onze installateurs komen graag bij u langs in Eindhoven. De eerste stap zal een adviesgesprek bij u aan huis zijn. 

Tijdens het volledige proces zorgen wij voor professionaliteit. Van de technische inspectie van het dak, een eerlijk advies over hoeveel panelen u nodig heeft, de verbinding met de omvormer, een eventuele aanpassing aan uw meterkast en natuurlijk de installatie van de zonnepanelen zelf. Onze ervaren deskundigen doen dit snel, veilig en betrouwbaar, zodat u daarna direct kunt genieten van uw eigen zonnestroom.

Wat kost 10 zonnepanelen inclusief installeren?

Voor de installatie van 10 panelen heeft u een aantal opties.
Kosten zonnepanelen installatie: Het bedrag zal hierdoor tussen de €5.400 excl. Btw en €8.800 excl. btw liggen.
De gemiddelde prijs van ons meest verkochte systeem met 10 panelen is €7.000 excl. btw. 

Hebben 3 zonnepanelen zin?

Eén zonnepaneel zal zo’n 420 kWh opwekken. Met 3 zonnepanelen kunt u in een jaar 1260 kWh opwekken. Gemiddeld gezien is dat nog niet genoeg om het verbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, daarom raden we aan om minstens 6 zonnepanelen te laten installeren. De opbrengst van de 6 panelen zal 2520 kWh per jaar zijn.

Zonnepanelen in Eindhoven aanschaffen 

Wilt u zonnepanelen kopen en laten installeren in de regio Eindhoven? Bij Zonnemarkt bent u aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u de beste zonnepanelen geïnstalleerd krijgt, die passen bij uw energieverbruik en lang meegaan. Op die manier verzekeren wij u van langdurig gebruik van zonnepanelen in de gemeente Eindhoven.

Waarom zonnepanelen in Eindhoven?

Gemeente Eindhoven heeft in het gemeentelijke Klimaatplan 2021-2025 gesteld dat het de CO₂-uitstoot terug wil dringen en de effecten van klimaatverandering tegen wil gaan. Zonnepanelen aanschaffen draagt daaraan bij. 

Zonnepanelen kopen heeft op die manier niet alleen impact op uw energierekening en de WOZ-waarde van uw huis, maar ook op de duurzaamheid van Eindhoven. Zo maken we Eindhoven samen een groenere en schonere stad.