Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Enphase batterij

Zelfvoorziening met groene stroom

Enphase levert één van de beste systemen voor zonnepanelen. De (micro-)omvormers zijn een fantastische manier om het rendement van uw zonnepanelen te verhogen. En de Enphase thuisbatterij doet er nog een duurzaam schepje bovenop. De Enphase batterij is een kwaliteitsbatterij die het mogelijk maakt om groene stroom van uw zonnepanelen op te slaan. Met de Enphase accu kunt u overtollige energie op een later moment als extra stroom gebruiken. Zo breidt u dus ook uw gebruik van zonne-energie uit.

Net als de andere producten van Enphase, is ook de Enphase thuisbatterij een vooruitstrevend stukje technologie. De slimme thuisaccu is dan ook een slimme keuze voor uw zonnepanelensysteem.

Het merk Enphase

Enphase staat bekend als een innovatief merk. In 2008 brachten de eerste micro-omvormers op de markt, die ervoor zorgden dat zonnepanelen onafhankelijk van elkaar stroom kunnen opwekken. Een top uitvinding, want de micro-omvormers zorgen voor een hogere opbrengst voor uw zonnepanelen. Enphase heeft ondertussen ook een zonnebatterij op de markt gebracht, van net zo’n hoge kwaliteit als de rest van het Enphase systeem. Zo hoog als de zon reikt? We zouden het haast zeggen.

Soorten Enphase batterijen

De solar batterij van Enphase is de beste manier om energie op te slaan en op een later moment te gebruiken. De Encharge batterijen zijn onderdeel van een slim systeem. Ze slaan effectief stroom op en gaan lang mee. De IQ batterijen van Enphase kunnen in combinatie met de IQ7 en IQ8 omvormers van Enphase gebruikt worden, voor een slim en snel opslagsysteem.

Enphase Encharge IQ Battery 3T

 • De Encharge 3T is een alles-in-één AC-opslagsysteem en een snelle en betrouwbare thuisbatterij, iets wat ons niet verrast.
 • De Enphase Encharge 3T is AC-gekoppeld en heeft een capaciteit van 3,5 kWh.
 • De batterij heeft 4 geïntegreerde IQ8X-BAT micro-omvormers. De batterij past perfect bij het modulaire systeem van Enphase.
 • De lithium batterij weegt zo’n 53 kg en heeft een levensduur van ongeveer 14 jaar en kan meer dan 3600 keer opgeladen worden.

Enphase Encharge IQ Battery 10T

 • Indien de Enphase Encharge 3T niet genoeg capaciteit heeft voor u, dan heeft u nog een optie: de Enphase Encharge 10t.
 • Net als de Encharge 3T is dit een alles-in-één AC-gekoppelde thuisbatterij die voldoet aan de hoge verwachtingen die wij hebben van Enphase.
 • De batterij is snel, veilig en niet onnodig ingewikkeld.
 • Met een capaciteit van 10,5 kWh en 12 geïntegreerde IQ8X-BAT micro-omvormers is dit een fantastisch staaltje techniek waarop veel stroom opgeslagen kan worden.
 • Het gewicht van bijna 160 kg zegt misschien wel genoeg over de kracht achter deze lithium batterij.
 • Net als de Encharge 3T heeft de batterij een levensduur van ongeveer 14 jaar en kan de batterij meer dan 3600 keer opgeladen worden.

Welke Enphase batterij heb ik nodig?

Welke Enphase thuisbatterij u nodig heeft – de Enphase IQ Batterij 3T of Enphase IQ Battery 10T – hangt volledig af van uw verbruik, maar ook uw opwekcapaciteit. Indien u niet genoeg overtollige energie opwekt om in de buurt van 10,5 kWh te komen, dan is de Encharge 3T een topkeuze. Wat betreft de prestaties hoeft u niet te kiezen tussen de twee, die is bij beide van hetzelfde hoge niveau. De keuze zit ‘m vooral in de capaciteit en uw budget.

Voordelen Enphase batterij

We hebben ze af en toe alvast voorbij laten komen: de voordelen van de Enphase batterij. Enphase is een topmerk in zonnesystemen. Beter kunt u eigenlijk niet krijgen. We leggen hieronder uit waarom.

 • Betrouwbaarheid: Enphase batterijen zijn betrouwbaar. Ze gaan lang mee en laden keer op keer weer op. Tot wel 3600 maal.
 • Slim: De Enphase accu’s kunnen aangesloten worden op een slim systeem voor uw huis, dat dankzij de hybride eigenschap makkelijk aangepast kan worden en daardoor zeer toekomstbestendig is.
 • Simpel: Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Enphase batterijen zijn makkelijk te installeren door een installateur.
 • Veilig: Enphase zorgt niet alleen voor een betrouwbaar, maar ook voor een veilig AC-geschakeld systeem, zodat u zonder enige gevaren van uw Enphase zonne-energie gebruik kunt maken.
 • Keuze in kWh: U heeft de keuze uit een batterij van 3,5 en 10,5 kWh.

Nadelen Enphase batterij

Alhoewel de Enphase thuisbatterij veel voordelen heeft, zijn er helaas ook twee nadelen. We lichten ze hieronder kort toe.

1. Professionele installatie nodig

Doe-het-zelvers kunnen nog wel tegen één aspect van de Enphase batterij. Een thuisbatterij van Enphase moet namelijk altijd door een ervaren installateur geïnstalleerd worden. Het is helaas niet mogelijk om dit zelf te doen.

 

2. De kosten van de Enphase batterij

Wat de kosten van een Enphase batterij precies zijn, hangt af van het model dat u aanschaft. Hieronder lopen we de prijzen voor u na, exclusief btw.

 • De Encharge 3T is met een prijs van €4950,- excl. btw het gunstigst geprijsd.
 • De Encharge 10T heeft een stuk hogere capaciteit, wat ook met een hoger prijskaartje komt, namelijk zo’n €8125 excl. btw.

Alhoewel de aankoopprijs dus hoger is, kan de Encharge 10T batterij voor flink wat extra stroom zorgen. Omdat u gebruik kunt maken van een extra voorraad aan groene energie, zorgt het voor extra besparingen op uw energierekening. Alhoewel de Enphase thuisbatterij dus een serieuze investering is, kunt u deze zeker terugverdienen.

Enphase batterij Installeren

Net als iedere thuisbatterij, kunt u de installatie van de Enphase batterij het best laten uitvoeren door een professionele installateur. Waar u de Enphase thuisbatterij kunt laten aansluiten, hangt af van een aantal aspecten: de plek, de temperatuur en de toegankelijkheid.

 

Voldoende ruimte voor installatie 

Zorg ervoor dat de Enphase batterij wordt geplaatst op een plek met voldoende ruimte. Niet alleen neemt de batterij zelf ruimte in, maar daarnaast is het belangrijk dat u en de installateur goed bij de thuisbatterij kunnen, zodat hier zo nodig onderhoud aan kan worden uitgevoerd. Met een lithiumbatterij als die van Enphase, zal dat onderhoud echter erg meevallen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de batterij niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou. Dat kan wel de opties voor de plek waar u de Enphase batterij laat installeren verminderen.