Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen
Kennis > Omvormers > Growatt

Growatt omvormers

De geluidloze energie-beheerder

Om uw nieuwe zonnepanelen systeem compleet te maken heeft u ook een omvormer nodig. De stroom die de zonnepanelen opwekken, kan namelijk niet direct gebruikt worden door uw elektriciteitsnet – en dus ook niet door uw apparaten en lampen. Om de opgewekte zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom, heeft u een omvormer nodig. 

Om precies te zijn, zet de omvormer de gelijkspanning van de zonnepanelen om in de wisselstroom. Deze wisselstroom is het type stroom dat u uit uw stopcontact haalt en dus een stuk bruikbaarder is.

Een van de bedrijven die omvormers maakt, is Growatt. Growatt produceert verschillende omvormers, voor verschillende systemen en doeleinden, van woningen tot grote organisaties. Op deze pagina vertellen we meer over Growatt en de soorten producten die ze produceren. Wilt u na het lezen van deze pagina meer informatie ontvangen over Growatt omvormers? Onze adviseurs staan klaar om u te helpen.

Introductie Growatt

Growatt is een bedrijf dat zich richt op ‘slimme energie voor een groene toekomst’. Ook voor de Nederlandse markt. Growatt produceert verschillende producten voor het systeem rondom het opwekken, monitoring en opslaan van zonne-energie. Specifiek voor woningen heeft Growatt dan ook oplossingen voor energieopslag en slim energiebeheer.

Naast zonnebatterijen en producten voor slim energiebeheer, produceert Growatt dus ook verschillende omvormers voor zonnepanelen. Growatt maakt speciale residentiële omvormers die kunnen worden gebruikt voor woningen. Dit zijn onder andere de Growatt MOD en MIC modellen. Daarnaast maken ze ook verschillende omvormers voor bedrijven en projecten voor energiecentrales.

Download de bedrijfsbrochure

Technische aspecten van Growatt omvormers

De omvormers van Growatt hebben een rendement van zo’n 98%. Met omvormers met verschillende fases (zowel 1-fasige als driefase-omvormers) hebben ze een aanbod wat bij verschillende zonnepanelen systemen gebruikt kan worden.

Verder produceert Growatt zowel on-grid, als off-grid en opslagomvormers. Het vermogen van de on-grid omvormers van Growatt ligt tussen de 750W en 250 kW. De off-grid en opslagomvormers hebben vermogensbereik van 1 kW tot 630 kW.

Hoe werkt het systeem van Growatt

Growatt produceert systemen voor verschillende doeleinden, zowel woningen als bedrijven. Daarom heeft Growatt verschillende omvormers op de markt gebracht. De reden voor deze opsplitsing is dat de hoeveelheid stroom die opgewekt moet worden sterk verschilt. Zo kan er op basis van het systeem ook de juiste omvormer worden geselecteerd, die de juiste wattage aankan en ervoor zorgt dat de stroom met een hoog rendement gebruikt kan worden.

Growatt produceert zowel 1-fase-omvormers als driefase-omvormers. De 1-fase omvormers zijn alleen geschikt voor woningen. Voor de grotere systemen op uw dak zijn ook residentiële driefase omvormers. De commerciële en industriële omvormers zijn allemaal driefasig en daardoor specifiek afgesteld om het zware werk te doen voor de systemen van bijvoorbeeld bedrijven.

Opslagomvormers

Verschillende omvormers van Growatt kunnen worden aangesloten op zonnebatterijen. Deze omvormers zijn onderdeel van het ‘Residentieel Opslagsysteem’ van Growatt. Dit zonnesysteem gebruikt omvormers die gekoppeld kunnen worden aan batterijen voor zonne-energie opslag, zogenaamde opslagomvormers. Dit systeem stimuleert dat u zo veel mogelijk van uw eigen opgewekte energie gebruik kan maken. Dit betekent:

 • Maximaal zelfverbruik door opslag;
 • Back-up stroom dankzij opslag;
 • Teruglevering van stroom bij piekuren.

Levensduur omvormers

Omvormers van Growatt komen met 5-10 jaar garantie. De precieze lengte van de garantie hangt af van het model. Alhoewel de garantieduur zelf niet zo hoog is als die van zonnepanelen, kunt u ervan uitgaan dat u lang gebruik kunt maken van uw omvormer en dat deze ook na de garantietermijn blijven werken. En is uw Growatt omvormer uiteindelijk aan vervanging toe? Met de snelheid van zonne-innovatie kunt u er zeker van zijn dat er weer efficiëntere omvormers op de markt zijn.

De Growatt app

Growatt heeft ook een eigen app. Met de Growatt app, ‘GroHome’ kunnen onder andere zonne-energie, energieopslag, EV-opladen en de slimme verwarmingsregelaar gekoppeld worden. Met de app, gekoppeld aan een account voor uw systeem, kunt u ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de energieopslag. Hiervoor kan er een speciale zonne- batterij worden geïnstalleerd. Op deze manier kan er automatisch stroom op de zonnebatterij opgeslagen wanneer er overtollige energie wordt opgewekt. Het grootste voordeel is dat het de hoeveelheid zelfverbruik van zonne-energie stimuleert.

U kunt uw GroHome apparaten van een afstand bedienen en – niet te vergeten – ook het verbruik bijhouden.

Mogelijke varianten van Growatt omvormers

Zoals u al eerder kon lezen heeft Growatt verschillende soorten omvormers op de markt gebracht, die zijn afgestemd om verschillende soorten systemen aan te kunnen. De omvormers van Growatt kunnen in twee varianten worden opgedeeld:

 • Residentiële omvormers, voor woningen.
 • Commerciële & industriële omvormers, voor bedrijven.

Commerciële en industriële omvormers zijn krachtiger en geschikt voor grotere zonnepaneelsystemen. Deze grotere systemen wekken meer op, waardoor de omvormer uiteraard ook met meer wattage moet kunnen werken. Dit zijn omvormers van drie fasen. Voor woningen zijn er zowel 1-fase-omvormers als driefase-omvormers beschikbaar.

Beschikbare omvormers van Growatt

Op dit moment heeft Growatt de residentiële en industriële omvormers die u hieronder vindt in productie. Hierbij geldt dat een 3-fase omvormer geschikt is voor systemen van meer dan 5000 watt. Indien er bij uw offerte naar voren komt dat een Growatt omvormer het beste past bij uw situatie, gaan onze adviseurs uiteraard voor u na welke omvormer specifiek de beste match is voor uw systeem.

Residentiële omvormers

 • MIC 600-3300TL-X. Deze omvormer is 1-fasig en geschikt voor 0,6-3,3 kW
 • MIN 2500-6000TL-X/XH. Deze omvormer is 1-fasig en geschikt voor 2,5-6 kW
 • MOD 3-15KTL3-X/XH. Deze omvormer is 3-fasig en geschikt voor 3-15kW

Industriële omvormers

 • MID 17-22KTL3-X. Deze omvormer is 3-fasig en geschikt voor 17-22 kW
 • MID 25-40KTL3-X. Deze omvormer is 3-fasig en geschikt voor 25-40 kW
 • MAX 50-80KTL3 lv. Deze omvormer is 3-fasig en geschikt voor 50-80 kW
 • MAX 100-125KTL3-X LV. Deze omvormer is 3-fasig en geschikt voor 100-125 kW

Een Growatt omvormer voor uw situatie

Welke Growatt omvormer precies geschikt is voor uw situatie, kunnen we tijdens uw adviesgesprek samen met u doornemen. Dit adviesgesprek kan telefonisch worden gehouden, maar het heeft onze voorkeur om bij u langs te komen voor een adviesgesprek. Op die manier kunnen we specifiek voor u een offerte opstellen. Deze offerte wordt onder andere opgesteld op basis van uw energieverbruik en de mogelijkheden op uw dak. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de omvormer en de prijs, excl. btw.

Wat kost een omvormer van Growatt?

Met verschillende type omvormers komen de omvormers ook in verschillende prijzen. Over de precieze kosten van de omvormer van Growatt hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat het juiste model wordt gebruikt in de offerte, die past bij de hoeveelheid zonne-energie die u zal opwekken.

Wij stellen de offerte voor u op maat op. Dit doen we aan de hand van een adviesgesprek voor het totale zonnepanelensysteem, afgestemd op uw woonsituatie, behoefte en energieverbruik. We komen het liefst op locatie bij u langs, zodat we geen aannemingen hoeven te maken maar met precisie te werk kunnen gaan. Ook kunnen we direct zien waar de omvormer kan komen te hangen, of uw meterkast nog aangepast moet worden – maar ook hoe de bekabeling het mooist weggewerkt kan worden.

Op die manier kunt u met een gerust (en tevreden) hart de zonnepanelen laten installeren. De prijsindicatie in de offerte zal inclusief zonnepanelen, omvormer en installatie zijn, maar de offerte is geheel vrijblijvend. En mocht u nog vragen hebben over de Growatt omvormer, dan staan onze adviseurs klaar om u daarmee te helpen.